Vozaču pozlilo, odvezao se u smrt: Teška saobraćajna nesreća u Dunavskoj ulici na Dorćolu

L. Đ. T.

26. 01. 2020. u 00:27

Čak devet osoba u tri dana poginulo u udesima širom Srbije

Возачу позлило, одвезао се у смрт: Тешка саобраћајна несрећа у Дунавској улици на Дорћолу

Foto V. Danilov

JEDNA muška osoba poginula je u subotu oko 15.30 časova u Dunavskoj ulici na Dorćolu prilikom sudara putničkog i teretnog vozila. Nesreća se dogodila kod garaže Gradskog saobraćajnog preduzeća, a sudar je bio snažan i na kolima je uništen kompletan prednji deo.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, vozaču automobila je u toku vožnje pozlilo i zbog toga je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u kamion. Osoba koja je upravljala teretnjakom nije povređena.

- Naša ekipa je primila poziv oko 15.30. Lekari koji su izašli na teren mogli su samo da konstatuju smrt muške osobe - rekli su iz Hitne pomoći.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja upozorava da je za samo tri dana na putevima u Srbiji poginulo devet osoba.

Iz MUP-a poručuju da će i ovog vikenda biti pojačana kontrola brzine i urađen alko-test prilikom svakog zaustavljanja.

Jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom jeste vožnja pod dejstvom alkohola. Prošlog vikenda otkriveno je čak 350 pijanih vozača.

- Volan i alkohol ne idu zajedno, pune su bolnice, puni su zatvori onih koji su smatrali da mogu da voze pijani, čak da voze bolje kada su pijani nego kada su trezni. To je velika zabluda. Pored velikih novčanih kazni, imajte na umu da je svaka saobraćajna nesreća izazvana pod dejstvom alkohola umišljajno krivično delo - kaže Damir Okanović.

- U svakom slučaju, vozače upozoravamo da je u naseljenom mestu brzina 50 kilometara na sat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Slobodan Bjelobrk

26.01.2020. 05:00

Da li vozač koji pod dejstvom alkohola napravi saobračajni prekršaj i povredi se sam plača svoje lečenje.