KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

“Crveni” uspešni u prvoj proveri

Fudbaleri Radničkog 1923 pobedom su započeli seriju kontrolnih utakmica u okviru priprema za prolećni deo sezone u Prvoj ligi Srbije. “Crveni” su danas na veštačkoj podlozi pomoćnog terena stadiona “Čika Dača” savladali mlađe kolege iz omladinske selekcije – 3:0 (1:0).

S obzirom da su Kragujevčani tek ušli u drugu nedelju priprema, šef struke Darko Milisavljević može biti zadovoljan viđenim u prvoj proveri. Razloga za zadovoljstvo ima i trener omladinske ekipe Dejan Joksimović, budući da su njegovi puleni ostavili jako dobar utisak, naročito u prvom delu utakmice.

Prvo poluvreme donelo je visok tempo igre, ali ne i previše izglednih prilika za gol. Izabranici Darka Milisavljevića su pokazali zavidan nivo agresivnosti i želje za igrom, mada su dosta grešili u završnoj trećini terena. Sa druge strane, “đavolčići” su stoički odolevali pritisku starijih kolega i povremeno pokušavali da organizuju neku dobru akciju iz koje bi došli u povoljnu situaciju da ugroze gol protivnika.

U 20. minutu beležimo dobar pokušaj Maksimovića glavom posle centaršuta Popovića sa leve strane, ali je lopta otišla preko gola.

Na drugoj strani, Cvetković se iznenada našao u šansi da ozbiljnije ugrozi gol Vladimira Savića, međutim, njegov udarac sa nekih 14 metara završio je tik iznad prečke.

Usledio je pokušaj Slađana Nikodijevića glavom, a isti igrač je u 33. minutu lepo proigrao Maksimovića, ali brzonogi napadač Kragujevčana nije uspeo da umiri loptu.

Odbrana “đavolčića” kapitulirala je u samom finišu prvog poluvremena, koje je trajalo nešto kraće nego uobičajenih 45 minuta. Uporni Ognjen Ilić uspeo je da sačuva loptu pored nekolicine protivničkih igrača i proturi je do Slađana Nikodijevića, koji je preciznim udarcem pogodio suprotan ugao za početno vođstvo svog tima.

DOBAR POČETAK PRIPREMA: Slađan Nikodijević

Drugo poluvreme obe ekipe započele su sa potpuno izmenjenim postavama. Zanimljivo je da su omladinci Cvetković i Simović promenili stranu i prešli u redove prvog tima. Upravo je mladi Simović bio egzekutor akcije iz koje su “crveni” duplirali vođstvo na startu drugog dela utakmice.

Par minuta kasnije danas izuzetno motivisani Tomislav Todorović postigao je i treći gol za prvi tim Radničkog 1923 i postavio, kako se ispostavilo, konačan rezultat ovog susreta.

Do kraja utakmice vredni pomena su pokušaj Mijatovića iz mrtvog ugla, kao i solidan udarac Todorovića sa distance, koji je završio pored stative.

Narednu proveru fudbaleri kragujevačkog prvoligaša imaće naredne subote, kada će na istom terenu odmeriti snage sa beogradskom Lokomotivom.

RADNIČKI 1923 – RADNIČKI 1923 (OMLADINCI) 3:0 (1:0)

Pomoćni teren stadiona “Čika Dača”
Gledalaca:
50.
Sudija: Bojan Đokić (Kragujevac).
Pomoćnici: Jovan Simić, Anđelko Aksentijević (obojica iz Kragujevca).
Strelci: Nikodijević u 35, Simović u 37. i Todorović u 41. minutu za Radnički 1923.

RADNIČKI 1923: Savić, Rađen, Filipović, Zdravković, Varjačić, Popović, Vidović, Grbović, Ilić, Maksimović, Nikodijević. Igrali su još: Raičević, Mijatović, Ćirović, Aleksijević, Kovačević, Cvetković, Todorović i Simović.

RADNIČKI 1923 (OMLADINCI): Sremčević, Pavlović, Milošević, M. Radosavljević, Milikić, Arsenijević, Lepović, Aničić, Cvetković, Vasić, Simović. Igrali su još: Jevremović, N. Radosavljević, Ratinac, Nikolić, D. Dimitrijević, Veselinović, Simović, Gvozdenović, Hadžić, Đorđević, Radić, Marković i M. Dimitrijević.

M. P.
Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!