Srbi muče Benfiku: Za Fejsu samo pozajmica, za Živkovića nema ponuda

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.20. | 13:56

Ljubomir na pola puta od Alavesa, za Andriju niko ne pita

Dvojica Srba baš muče Benfiku. Od trojice igrača koje su portugalski Orlovi stavili na transfer listu ove zime, ostala su dvojica – Ljubomir Fejsa i Andrija Živković.

Za Fejsu se i pojavila opcija. Portugalska Abola piše da je pitanje sata kada će srpski fudbaler ući u avion i otputovati u Španiju, gde bi trebalo da postane igrač Alavesa.

Izabrane vesti

Benfika i Alaves su skoro sve dogovorili, samo sitnice još dele Fejsu da krene put Vitorije, gde bi trebalo da u narednih šest meseci igra kao pozajmljeni fudbaler. Da, to je jedini dogovor do kojeg su klubovi došli, pa čak nema naznaka da bi Alaves morao da otkupi srpskog reprezentativca na leto.

Nekadašnji igrač Partizana ima ugovor sa Benfikom do juna 2021. godine, tako da će, kako stvari stoje, ponovo na leto biti saga gde će nastaviti karijeru, pošto u Lisabonu ne računaju na njega. Isto tako je bilo i letos, čak se računalo kao gotova stvar da Fejsa odlazi u Fenerbahče, ali na kraju dogovora nije bilo.

Mnogo veći problem za Benfiku je – Andrija Živković. Povremeni reprezentativac Srbije ima ugovor po kojem mu je svake godine plata sve veća, a gotovo da uopšte ne igra. I to stvara ozbiljnu glavobolju čelnicima Orlova.

Dodatna muka je što za Živkovića ni nema zainteresovanih klubova. Poslednja špekulacija je bila kako je Olimpijakos zainteresovan, da vidi u Srbinu zamena za Podensa, koji bi trebalo da ode u Premijer ligu, međutim, Abola piše da su to samo glasine i da Benfika nije dobila nikakvu ponudu grčkog velikana.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara