Nova vest
Tenis

Subota, 25.01.2020.

12:04

"Svašta je moglo da se dogodi, ali Federer je Federer"

Rafael Nadal je bez većih problema pobedio i sunarodnika Pabla Karenja Bustu i plasirtao se u osminu finala Australijan Opena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Matt King/Getty Images

Prvi teniser sveta je izgubio svega sedam gemova, 6:1, 6:2, 6:4 i sada ga čeka sudar sa pobednikom meča između Nika Kirijosa i Karena Hačanova.

U svakom slučaju, biće to najozbiljnija provera njegove forme do sada na ovom turniru.

"Moj najbolji meč na turniru do sada, bez ikakve sumnje. Velika razlike između današnjeg i prethodmih dana. Dobro sam servirao, počeo da pravim problema protivniku forhendom“, zadovoljan je Nadal.

Naravno da su ga pitali i o Niku Kirijosu, pre svega da li mu se dopada kao igrač.

"Ne znam, ne poznajem ga lično, nemam jasno mišljenje. Bolje možda da ne prilam... Ali, jasno je da kada se ponaša loše i radi stvari koje ne treba, da mi se to ne dopada. Kad igra dobar tenis i pokazuje strast prema igri, on je pozitivan igrač, a ja želim da naše takmičenje bude veće u tom smislu, a ne manje. Igrači koji turnir čine većim su važni. Kada igra svoj najbolji tenis, on je jedan od tih“, konstatovao je svetski broj jedan.

Rafa je priznao i da je posmatrao meč između Federera i Milmana u petak uveče, a pitali su i šta misli o Rodžerove 82 neiznuđene greške.

"Iskreno, moja osećaj je da analitika nije korektna jer kada gubiš 8:4 u taj-brejku i osvojiš šest poena zaredom, znači da nisi napravio neiznuđenu grešku. Istovremeno, bio je to dobar meč za Milmana. Rodžer je imao uspone i padove. U petom je počeo da pritiska kad je imao brejk zaostatka, da bude vrlo agresivan", izjavio je "Bik sa Maljorke" i podvukao:

"U tih poslednjih šest poena, Džon je napravio nekoliko grešaka. Nije promašivao mnogo, a onda su dva servisa bila predugačka. Na 8:7, Rodžer je odigrao slajs na liniju. Čak je Milman imao šansu za pasing šot forhendom. Bio je dug meč, svašta je moglo da se dogodi, ali Federer je Federer".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve