SRBIJA U LJUBIČASTOM: Veliko zagađenje danas širom zemlje (PODACI PO GRADOVIMA)

Novosti online

25. 01. 2020. u 10:39

U Beogradu je jutros u 8 časova izmeren nivo od 235 jedinice zagađujućih čestica, što je tri puta više od dozvoljenog nivoa

СРБИЈА У ЉУБИЧАСТОМ: Велико загађење данас широм земље (ПОДАЦИ ПО ГРАДОВИМА)
Sunce, lepo vreme, bez magle. Ovako je u subotu jutro izgledao Beograd, kao i pojedini gradovi u Srbiji, ali samo na prvi pogled, jer su podaci o zagađenosti vazduha pokazali sasvim drugu stvar - veoma nezdravo.

Prošle nedelje jugoistočni vetar je "oduvao" maglu pa smo mogli lakše da dišemo. Međutim, kako su meteorolozi i najavili, magla, a samim tim i zagađenje vazduha, se vratilo pošto vetar gubi na intenzitetu.

Prema podacima aplikacije Air Visual, Užice je najzagađenije u Srbiji, a odmah za njim je i srpska prestonica. Takođe su i Pančevo, Smederevo i Peć "osvanuli". ove poslednje subote u januaru, u ljubičastom alarmu.

U Beogradu je u subotu jutro u 8 časova izmeren nivo od 235 jedinice zagađujućih čestica, što je tri puta više od dozvoljenog nivoa. Ovaj stepen zagađenja čini vazduh u prestonici veoma nezdravim, a stručnjaci kažu da je pri ovakvim brojkama moguće je proglasiti potencijalno vanredno stanje.


Foto T.Marković




Prema poslednjim podacima sa sajta "Beoeko" od 9 sati, vazduh je veoma zagađen.











Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

буки

25.01.2020. 12:51

Прошле зиме једва да је неко поменуо загађеност, а ове смо најзагађенији на планети. Не разумем шта се то толико променило у нашем начину живота за годину дана и стално се питам да ли су нас пре лагали или нас лажу сада, јер је немогуће да су оба пута говорили истину.