DIREKTOR JKP RASINA IDE PRED SUD: Protiv Jutkinog bratanca podneta krivična prijava zbog trovanja građana arsenom!
Foto: Printscreen, Marina Lopičić

Epilog AFERE

DIREKTOR JKP RASINA IDE PRED SUD: Protiv Jutkinog bratanca podneta krivična prijava zbog trovanja građana arsenom!

Politika -

Odbornici SNS i odbornička grupa „Za Brus“ obratili se tužilaštvu jer je Ivan Jeličić četiri meseca svesno trovao građane arsenom

Protiv Ivana Jeličića, direktora JKP „Rasina“ iz Brusa, bratanca bivšeg predsednika te opštine Milutina Jeličića Jutke, podneta je krivična prijava jer je mesecima ćutao da je voda na teritoriji mesne zajednice Brzeće zatrovana arsenom. Krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu podneli su odbornici SNS Slobodan Vidojević i Silvana Ivković, kao i odbornička grupa „Za Brus“, koju čine odbornici SPS i nezavisni odbornici.

foto: Marina Lopičić

- Krivična prijava protiv Ivana Jeličića, direktora JKP „Rasina“ Brus, jer je u stanju uračunljivosti, svestan značaja svojih postupaka i svestan da čini krivična dela, a na osnovu analiza vode koje je posedovao, dobijenih od Zavoda za javno zdravlje Kruševac (broj B870/1-19 od 30. jula 2019), koje se odnose na glavno izvorište Bela reka u Brzeću, iz kog se meštani i turističko naselje Brzeće (hoteli, apartmani, vikendice) snabdevaju vodom, sakrio od gore navedenih i javnosti negativne analize i podatke o stanju vode i time direktno ugrozio zdravlje meštana i turista - navodi se u prijavi od 24. januara 2020, u koju je Kurir imao uvid, kao i:

foto: Shutterstock

- Dana 30. 7. 2019. Jeličić je dobio analizu vode sa izvorišta Bela reka - leva strana Sabirna komora, broj B870-1/19 - iz kog se vidi da je nivo arsena prisutan više od četiri puta od dozvoljenog (arsen je teški metal, izuzetno štetan po ljudsko zdravlje, kancerogen i toksičan) i upozorenje zavoda u kome piše da voda nije za piće i pripremanje hrane.

foto: Brus Online, Ivan Jeličić, JKP Rasina Brus

Time je Ivan Jeličić učinio više krivičnih dela, navodi se dalje u prijavi - teška dela protiv zdravlja ljudi, nepreduzimanje mera zaštite životne sredine, kao i povredu prava na informisanje o stanju životne sredine.K. Blagović

Kurir.rs

Foto: Printscreen, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track