KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dvojac iz Splita pojačao ŽFK Radnički 1923

Ženski fudbalski klub Radnički 1923 je pre desetak dana započeo pripreme za prolećni deo sezone u Super ligi Srbije, a danas je predstavio dva najzvučnija pojačanja u zimskom prelaznom roku. Radi se doskorašnjim igračicama hrvatskog šampiona ŽNK Split, Jeleni Vardi i Milici Smiljković.

Radi se o iskusnim igračicama koje iza sebe imaju nastupe u najjačim evropskim takmičenjima, kao i u dresu sa nacionalnim grbom Srbije.

Jelena Varda (29) je pre fudbalske imala jako uspešnu rukometnu karijeru. Fudbalom je počela da se bavi pre pet godina u beogradskom Obiliću, da bi u kratkom periodu stekla status državne reprezentativke. Igrala je još i za zemunsku Slogu i crnogorsku Breznicu. Može da pokrije pozicije krilnog i centralnog napadača.

Milica Smiljković (29) je još jedna polivalentna igračica, koja može da igra na pozicijama zadnjeg veznog i štopera. Za Milicu je šira fudbalska javnost čula pre četiri godine, kada je na prijateljskoj utakmici između ŽFK Rad i ŽFK Požarevac postigla evrogol o kome su brujali brojni mediji.

Video: ŽFK Rad

Pored Rada, čiju je kapitensku traku nosila, i Splita, Milica je takođe nastupala za ekipe Kalemegdana, LASK Crvene zvezde, Radnika iz Bijeljine i Breznice iz Crne Gore.

Sa ove dve sjajne igračice, Ženski fudbalski klub Radnički 1923 pokušaće da osigura opstanak u Super ligi Srbije i formira kostur ekipe za narednu takmičarsku sezonu u kojoj će imati mnogo veće ambicije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!