"Furija" u finalu – rukometaši Španije brane evropski tron

Rukometaši Španije drugi su finalisti Evropskog prvenstva i za titulu prvaka će igrati protiv Hrvatske. Španci su opravdali ulogu favorita protiv Slovenije i pobedili u polufinalu rezultatom 34:32.

"Crvena furija" imaće priliku da odbrani titulu osvojenu u Hrvatskoj pre dve godine, baš protiv "vatrenih", koji su sa ivice ambisa došli do šanse za istoriju i pobede nad Norveškom.

Španija je dozvolila Slovencima da povedu na počeku i pokažu zašto su ubedljivo najprijatnije iznenađenje ovodišnjeg šampionata.

Međutim, već nakon nekoliko minuta su uhvatili priključak, a u finišu prvog dela igre i stekli odlučujuću prednost.

Na petnaestominutnoj pauzi bilo je +5, što je u tom periodu bilo i najveće vođstvo, ali su "zmajčeki" u nastavku uspeli da se vrate.

Serijom golova su na minut do kraja smanjili na 33:32 i činilo se da bismo i u ovom meču mogli da gledamo produžetke. Međutim, na nekih 15 sekundi do kraja, Alek Dujšebaev, inače sin legendarnog španskog rukometaša Talanta, zakucao je loptu u mrežu i slavlje Španaca je moglo da počne.

Upravo je Dujšebaev bio jedan od trojice najefikasniji igrača Španije sa šest golova, uz Anhela Fernandesa i Raula Entreriosa. S druge strane, Sloveniju je predvodio Jure Dolenec sa sedam pogodaka, jednim više od Blaža Janča, dok se Blaž Blagotinšek zaustavio na pet.

Finale sa Hrvatskom na programu je u nedelju od 16.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво