Ostavila bebu u korpi na minus pet stepeni: Pronađena majka (22) napuštenog dečaka

N. ĐURIĆ

24. 01. 2020. u 19:13

Derventska policija za dva sata identifikovala ženu. Kako saznajemo, majku su na ovaj očajnički korak nagnali oskudica i teški životni uslovi

Оставила бебу у корпи на минус пет степени: Пронађена мајка (22) напуштеног дечака

Majka dečaka/Mesto gde je pronađena beba Foto Privatna arhiva

SAMO dva sata su bila potrebna derventskoj policiji da pronađe i identifikuje 22-godišnju majku V. N., koja je rano ujutro u petak, na minus pet stepeni, u korpi ostavila svog sinčića u haustoru između zgrada u naselju Sajmište u Derventi. Mada se u prvi mah poverovalo da je reč o novorođenčetu, "Novosti" saznaju da je za dlaku život spasen ostavljenom jednomesečnom muškom detetu.

Ono što je najznačajnije, dete je, ipak, imalo sreće kada je ostavljeno na hladnoći, jer je tog jutra na posao čistačice u obližnji kafić došla Mirjana Jevtić.

- Bilo mi je čudno kada sam u prolazu između zgrada na asfaltu uočila položenu, pokrivenu nosiljku za dete. Tada se nije čuo plač. Ušla sam u kafić, i u nameri da se vratim i proverim, na vratima se pojavio mladić sa tvrdnjom da je u korpi nečije dete. On je pozvao policiju, a ja sam ostala da ga čuvam. Bilo je strašno. Velika magla se spustila, i bilo je minus pet stepeni. Dete je, da li zato što se uplašilo ili mu je bilo hladno, počelo da plače. Do dolaska policije nisam imala hrabrosti da ga otkrijem - ispričala je, za naš list, Jevtićeva.




Sreća je da su policajci stigli za svega nekoliko minuta. U službenom vozilu oni su povratili i ugrejali dete. Kasnije su lekari dobojske bolnice, gde je beba zbrinuta, rekli da je to bilo presudno da ne zadobije promrzline.

Kako saznajemo, majku su na ovaj očajnički korak nagnali oskudica i teški životni uslovi.

- Kod kuće imam i dvogodišnjeg sina. Bez posla sam i primanja. Seljakamo se od podstanarskih soba do napuštenih kuća u Derventi. Jednostavno, za nas troje nije bilo uslova da preživimo. Zato sam se odlučila da ostavim bebu - kroz suze je ispričala V. N., inače štićenica Centra za socijalni rad.


KRIVIČNO DELO

DRAGANA Kerkez, portparol PU Doboj, potvrdila nam je da je 22-godišnja majka identifikovana u roku od dva časa. Ona nije uhapšena, a s celom situacijom je upoznat dobojski okružni sudija, koji je slučaj okvalifikovao kao krivično delo napuštanje deteta.


U BRAKU I VEZI

NA svoja dva fejsbuk-profila, V. N. je u prvom navela da je u vezi, a u drugom da je u - braku. Na jednoj od slika su njen dvogodišnji sinčić i, po svemu sudeći, partner, uz ispisane reči: "Moja dva srca jedina". Nema fotografije, kao ni reči o novorođenom sinčiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Zima

25.01.2020. 05:52

Ostaviti Bebu svoje Rodjeno Dete na minus 5 Pantoje sačuvaj bože I sakloni. Ej Devijke I Žene zašto se Sastajete Sa Muškarcima ako kada Zatrudnite Šutnućete tu Bebu kao Krpu. Dali ste vi Normalne Žene. Možda Država treba da Otviri Neku Ustanovu Da žena kada se pirodi I Neželi Bebu donese I pitpiše papire daje to njeno dete I Da ga Nezeli ili nema uslova Da ga Odgaji,

драгана

26.01.2020. 14:26

Hvala Bogu,nije ga po rođenju bacila na smetlište,u kontejner,u žbunje, reku i slično. Želela je da bude pronađen i zbrinut.Rešenje će se naći.