Goran Vučićević: Bratunac igra sjajno, pobedili smo i Igokeu iz Laktaša

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 17:19

Košarkaš Bratunca prezadovoljan izdanjima svog tima

Tragom vesti da su košarkaši Bratunca, u minulom kolu lige BiH, sa 84:71, savladali ABA ligaša iz Aleksandrovca, pozvali smo Gorana Vučićevića, jednog od igrača koji je pred početak sezone pojačao tamošnju ekipu. Bratunac je visoko pozicioniran, ispred je Igokee, Sparsa i Slobode, koji igraju regionalne ABA i ABA 2 lige. 

Vučićevića smo prvo pitali šta se to lepo dešava u Bratuncu, kad je košarka u pitanju?
U uvodnom meču 16. kola lige BiH Bratunac je iznenadio velikog favorita, člana ABA lige, ekipu Igokee. Odličnom igrom, zalaganjem i velikom motivacijom uspeli smo da trijumfujemo nad najkvalitetnijom ekipom iz šampionata. Imali smo veliku podršku sa tribina, domaća publika je uz nas od početka sezone, iz utakmice, u utakmicu. Dvorana je ispunjena, navijači su šesti igrač i stalno nam daju vetar u leđa. Srećni smo nakon poslednje pobede”, kaže srpski košarkaš koji nastupa za Bratunac.

Izabrane vesti

Početni plan bio je izboriti opstanak u ligi. Vremenom ambicije su skočile?
„Prvobitni cilj svih u klubu bio je opstanak u ligi. Brzo smo shvatili da smo sposobni za veće domete, već sada smo zakoračili u Ligu šest, gde se igra dvokružni sistem između najboljih šest timova iz prvog dela prvenstva”.

Nije samo poslednji trijumf uzrok dobrom raspoloženju u Bratuncu?
Na poslednjih devet utakmica zabelezeno je čak sedam pobeda uz nesrećne poraze u poslednjim momentima susreta. U klubu vlada izuzetna atmosfera kako među igračima, članovima stručnog štaba tako i ljudima iz kluba”.

Da li svoje partije procenjujete pozitivnim ocenama?
Zadovoljan sam svojim igrama u dosadašnjem delu takmičenja. Naravno, uvek može i mora bolje, ali mislim da rastemo kao ekipa kroz svaki novi okršaj. To se najbolje videlo u duelu sa Igokeom. Ovaj sastav ima veliki potencijal”.

Pored vas, pred početak sezone, u Bratunac su stigli još neki poznati igrači iz Srbije?
U ekipi su moji sugrađani Radenko Pilčević, koji je motor i glava ekipe, ali i centar Mladen Pantić. Poznata petica donosi veliku snagu i iskustvo pod košem. Inače, ovo je druga Pantićeva sezona u klubu. Svi momci su sjajni ljudi, pre svega, pa otuda i takva hemija u timu. Svi smo odlično prihvaćeni od ljudi iz kluba, ali i izvan terena”.

„Krivac” zbog koga je Goran Vučićević zavoleo naš najpopularniji sport bio je njegov prvi trener Miroslav Milić, sada član stručnog štaba Borca. Da li pratite igre Čačana?
Da, pratim dešavanja u KLS – u  i ABA 2 ligi gde je Borac na čelu tabela. Želim da Čačani izbore ulazak u ABA ligu jer su to dominantnim igrama definitivno i  zasluzili”, konstatuje Vučićević koji je tokom karijere nastupao za grčki PAOK, Iskra Svit iz Slovačke…

Narednu utakmicu Bratunac igra protiv Širokog.

PIŠE: Đurđe MEČANIN
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara