Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 24. 1. 2020.

| Politika

Niška omladina DS ne napušta Savez za Srbiju

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Demokrate još ne znaju da li će učestvovati na izborima
Omladinci u Nišu uz svoj GO; foto: JV

Omladina Demokratske stranke ogradila se od, kako oni kažu, grupe koja se predstavila kao Demokratska omladina i obavestila javnost da izlazi iz Saveza za Srbiju. Niške omladince ove stranke brinu odnosi DS i SzS, ali ostaju uz svoj Gradski odbor i podržavaju saradnju sa Savezom.

Nakon što je lider Dveri Boško Obradović negativno pisao na Tviteru o Dragoljubu Mićunoviću, jednom od osnivača DS devedesetih godina, oglasila se Demokratska omladina koja je rekla da napušta sve aktivnosti sa Savezom za Srbiju čija je članica i DS.

Mi kao mlade demokrate ćemo se i dalje boriti za fer izbore, slobodu medija i sudstva i kulturu dijaloga, što gospodina Obradovića po svemu sudeći, a naročito njegovim postupcima svrstava u isti koš kao i članove Srpske napredne stranke ili čak Srpske radikalne stranke, koji na sličan način pokušavaju da se revanširaju svojim neistomišljenicima - pisalo je u saopštenju, a prenosi Danas.

Međutim, ubrzo se na zvaničnom sajtu Demokratske stranke pojavilo saopštenje Omladine u kojem se ograđuju od ovih stavova i tvrde da je to grupa bivših demokrata koji su isključeni iz stranke.

Omladina Demokratske stranke ograđuje se od saopštenja koja stižu od grupe koja se predstavlja kao Demokratska omladina i koju čine pojedinci iz samoizabranog rukovodstva koje je, na stranačkim statutom propisan način, raspušteno odlukom Izvršnog odbora Demokratske stranke, a na predlog stranačkog Predsedništva - piše u saopštenju.

Dodaju i da je Omladina sastavni deo DS i da ne može da vodi svoju politiku mimo stranke. To je mišljenje i niških omladinaca.

Omladina Demokratske stranke u Nišu radi u saradnji sa Gradskim odborom Demokratske stranke u Nišu, koji je jedan od osnivača niškog Saveza za Srbiju i nosilac svih aktivnosti Saveza za Srbiju na nivou Grada - kaže Miljan Marjanović, predsednik niške Omladine.

On kaže da nema dovoljno informacija oko raspuštanja Omladine u Beogradu, ali naglašava da se ta odluka ne odnosi na Niš i da tu omladinci nesmetano funkcionišu. Ipak, njih zabrinjava odnos unutar samog Saveza za Srbiju.

Odnosi organizacija na nivou Saveza nisu na zadovoljavajućem nivou, imajući u vidu izjave koje su ovih dana preneli mediji pojedinih funkcionera opozicije što je i dovelo do nezadovoljstva kod mladih ljudi u Demokratskoj stranci. Očekujem da će ubuduće svi funkcioneri opozicionih stranaka na nivou Saveza biti pažljiviji i da će se odnosi popraviti, pre svega zbog zajedničkog cilja zbog koga smo se i okupili, a to je rušenje ovog štetočinskog režima SNS i Aleksandra Vučića - zaključuje Marjanović.

Saradnja sa Dverima na lokalu je, kako kažu, do sada bila na zadovoljavajućem nivou i on se nada da će tako i ostati.

Podsetimo, Savez za Srbiju formiran je pre nekoliko godina, a analitičari ga od samog početka ocenjuju kao spajanje nespojivog, jer su u njemu i DS i Dveri, kao i SSP, Narodna stranka i Levica Srbije.

Spojene su politike levice, desnice i centra, a osnivači SzS su uvek govorili da su se ujedinili u borbi protiv režima, ali s vremena na vreme bljesne po neka varnica i teška reč.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Šabac

    19:15 // 24. 1. 2020.

    Kada šef ispostave SZS stegne niške omladince nema vrdanja. Omladinci bgd DS su više samostalniji u odlukama od kolega iz Niša.

  • Mita

    13:25 // 24. 1. 2020.

    Tako je bre, drago mi je da je razum prevladao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: