Đoković o Ivaniševiću: Bio mi je idol u mladosti, danas mi iz boksa šalje posebnu energiju

Novosti online

24. 01. 2020. u 09:15

U Pilićevoj akademiji u Nemačkoj 2001. udario sam nekoliko loptica sa Goranom i to je za mene bilo ostvarenje snova, rekao je Novak

Ђоковић о Иванишевићу: Био ми је идол у младости, данас ми из бокса шаље посебну енергију

Novak Đoković foto: Tanjug AP

Drugi reket sveta i najbolji teniser Srbije Novak Đoković iz kola u kolo je sve bolji na putu ka odbrani titule. Na poslednjem meču ubedljivo je i brzo savladao Japanca Jošihitu Nišioku 3:0 (6:3, 6:3, 6:2).


Posle plasmana u osminu finala Australian opena Đoković je istakao da mu je meč u trećem kolu bio jedan od najboljih u karijeri.


- Ovo je jedan od mojih najboljih mečeva. To sam, između ostalog, uradio i zbog mog trenera Gorana koji je danas došao – rekao je Novak i naglasio da je baš Ivanišević doprineo njegovom poboljšanju servisa. - Očigledno da mi je servis bolji. Ima tumnogo tehničkih detalja o kojima razgovaramo. Naravno, fokusiramo se i na neke druge jednostavne indikatore koje koristite u svojoj igri za servis, riterne i ostalo. Sve to, za sada, funkcioniše dobro po mene.


Novinare u Melburnu je zanimao odnos i saradnja srpskog igrača i hrvatskog trenera.


- Mnogo se zabavljamo, šalimo, mnogo se zavitlavamo. Pričamo razne jezike. Znamo se baš dugo. On je jedan od mojih idola kada sam bio mlađi.On dolazi iz Hrvatske, ja sam iz Srbije, to su zemlje koje su jedna pored druge, gotovo identične i istih kultura. Kada sam se spremao u Pilićevoj akademiji u Nemačkoj 2001.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije