Nova vest
Tenis

Petak, 24.01.2020.

09:46

Novak: Servis mi donosi mnogo lakih poena VIDEO

Novak Đoković je i u trećem kolu Australijan opena prikazao odličnu partiju i sada je već u osmini finala turnira u Melburnu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Servis mi donosi mnogo lakih poena VIDEO
Photo by Hannah Peters/Getty Images

Pobedio je i drugog japanskog tenisera zaredom, Jošihita Nišioku, veoma lako, ubedljivo – 6:3, 6:2, 6:2.

Nišioka nijednog momenta nije uspeo da pripreti braniocu trofeja na "Ozi openu" koji je dominirao u svim segmentima igre.

Rani brejk u svakom od setova doneo je Novaku mogućnost da potom lakše igra i niđe poene i gemove.

"Kad počnete svaki set brejkom prednosti, naravno da imate više samopouzdanja i osećate se nekako opuštenije. Znao sam da ću na njegov servis imato dosta prilika, jer mu servis nije jako oružje. Takođe, znao sam da ću uzvratiti dosta servisa i biti agresivan. Uvek sam mu slao drugačije lopte, igrao sam veoma brzo.“

"Sve je funkcionisalo veoma dobro. Moj servis naročito je bio efikasan i dao mi je mnogo lakih poena, imao sam veliki broj as servisa i vinera, što je bio slučaj i u prethodna dva meča na Australijan Openu“, sumira utiske Đoković.

Nije lako igrati protiv brzih igrača, ali Đoković odlično zna šta u svakom momentu treba da radi da bi bio u prednosti.

"Nišioka je jedan od najbržih igrača na ATP turu, vraća mnogo lopti u teren. Ako sa njim uđete u razmenu i igrate nekako prirodno, da ubacujete lopticu, to je ono što on voli. Njemu se ne dopada kada kada ga izbacite iz ravnoteže, kada igrate veoma brze, kratke lopte, kada miksujete brzinu. Naravno da je to lakše reći nego uraditi. Taktički morate da radite prave stvari na najbolji mogući način i da ostvarite plan koji ste pripremili pre meča. U poslednja dva susreta sa njim sam sve to dobro radio. Ponekad se na terenu sa nekim igračima osećate bolje, nekad sve funkcioniše, a nekad ne. Servis mi je i ovde i u Dejvis kupu u Madridu pomogao mnogo“, dodaje Novak.

Zaista je impresivno kako je Đoković servirao od početka turnira. I ostali elementi igre funkcionišu odlično, tako da je teško bilo šta unaprediti.

Naravno, uvek možete nešto da unapredite i to je lepota ovog sporta. Ritam servisa koji imam sada i taj procenat dobijenih poena posle prve serve je zaista visok. Verovatno je servis trenutno najbolji što može da bude, što me posebno čini zadovoljnim. Daje mi priliku da brže dobijam gemove na svoj servis i time vršim dodatan pritisak na protivnika kada on servira. To je nešto što će svakako biti korisno pred drugu nedelju turnira“, kaže Novak.

Osnovni udarci su takođe odlični.

"Igram veoma dobro, kako iz forhenda, tako i iz bekhenda. Danas mi je bekhend bio veoma dobar, imao sam dosta vinera sa te strane, ne mnogo neiznuđenih grešaka. To je vrsta igre koja mi se dopada i koju želim da prenesem i u drugu nedelju".

"Turnir sam prošle godine završio sa dve fantastične igre protiv Luke Puja i Rafaela Nadala u pilufinalu i finalu. To su bile možda i najbolje moje igrena Grend slemu u toj fazi turnira. Obožavam da igram na ovom terenu, u ovim uslovima. Veoma se dobro osećam na terenu, nadam se da ću tako i nastaviti“.

Novinari u Melburnu su pitali i vidi li neku razliku u odnosima između Rafaela Nadala i Rodžera Federera na početku njihovih karijera i sada.

"Uvek postoji to poštovanje među njima. U toj grupi sam i ja. Oduvek je postojalo to ogromno poštovanje koje imamo jedan za drugog. Njihov kontrast u stilu igre i sve što su postigli je zadivljujuć, ispisali su istoriju. Rivalitet njih dvojice je uvek bio nešto posebno, ne samo zbog drugačijeg načina igre, već i samih ličnosti. Ne znam koliko su bliski van terena, ali uvek sam video to poštovanje".

"Naravno da su na početku karijera stvari izgledale drugačije nego sada. Oba su sazreli kao igrači, kao ljudi, kao i njihov odnos“, zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve