MALOLETNIK (16) DROGU KRIO U VRTIĆU I GIMNAZIJI: Uhvaćen dok je u dvorištu škole otkopavao 34 kesice s heroinom
Foto: Shutterstock

UŽAS: UHAPŠEN ZBOG DROGE

MALOLETNIK (16) DROGU KRIO U VRTIĆU I GIMNAZIJI: Uhvaćen dok je u dvorištu škole otkopavao 34 kesice s heroinom

Crna Hronika -

Dolijao Policija je zatekla osumnjičenog M. L. (16) kako u dvorištu Šeste beogradske gimnazije otkopava narkotike. Sumnja se da ih je prodavao srednjoškolcima

Beogradska policija uhapsila je juče M. L. (16) nakon što je u dvorištu Šeste beogradske gimnazije, ali i u dvorištu vrtića „Duga“ na Zvezdari, pronašla 35 kesica sa heroinom, koje je osumnjičeni, navodno, pripremao za prodaju.

foto: Tamara Trajković

Pronađeno je i zaplenjeno ukupno 170 grama droge, a maloletnik je uhapšen na delu, u trenutku kad je u dvorištu gimnazije otkopavao heroin.

foto: Tamara Trajković

Komšije prijavile

- Komšije koje žive nedaleko od škole prijavile su policiji da gotovo svake večeri viđaju mladiće koji preskaču kapiju i tumaraju dvorištem. Policija je odmah reagovala i počela da prati tinejdžere. Nakon višemesečne istrage jedan od njih uhvaćen je dok je u dvorištu srednje škole na Zvezdari otkopavao 34 kesice s heroinom - navodi izvor Kurira.

Kako dodaje, policija je nastavila s istragom, pa je u dvorištu obdaništa, nedaleko od škole, pronašla još jednu kesicu s ovom drogom.

- Kesicu je sakrio između cigala, na nekoliko metara od ograde vrtića. Čekao je da se ova ustanova zatvori, a potom je preskakao ogradu i ulazio da po potrebi krije i uzima paketiće - kaže naš sagovornik.

On navodi da je policija u stanu osumnjičenog pronašla još droge.

- U njegovoj sobi pronađeno je još pet grama heroina, ali i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika - navodi izvor Kurira.

Kako saznajemo, sumnja se da je uhapšeni imao pomagače s kojima je drogu prodavao učenicima gimnazije. Međutim, on je po hapšenju, navodno, preuzeo krivicu na sebe.

foto: Tamara Trajković

Priznao krivicu

- Policiji je rekao da je on odgovoran za svu pronađenu drogu, pa je protiv njega odmah podneta krivična prijava. Nakon toga je priveden Višem javnom tužilaštvu za maloletnike - kaže naš sagovornik.

Novinari Kurira juče su pokušali da stupe u kontakt s direktorom Šeste beogradske gimnazije, ali on nije želeo da komentariše slučaj.

Direktorka vrtića „Duga“ BEZBEDNOST DECE NA PRVOM MESTU

foto: Tamara Trajković

Snežana Perović, direktorka vrtića „Duga“, kaže za Kurir da je bezbednost dece na prvom mestu.

- Sve se desilo pošto se vrtić zatvorio i to nema nikakve veze s nama. Tinejdžeri često preskaču kapiju jer je niska. Svaki put kad deca izađu iz vrtića, naše osoblje, iz bezbednosnih razloga, proverava dvorište. U toku je i ugradnja nadzornih kamera kako bi se ovako nešto sprečilo - kaže direktorka vrtića.

(Kurir.rs / Dušan Stamenković / Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track