Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
"SA DODIKOM MOGU DA RAZGOVARAM SAMO JA" Šarović tvrdi da nema dogovora sa SNSD

"SA DODIKOM MOGU DA RAZGOVARAM SAMO JA" Šarović tvrdi da nema dogovora sa SNSD

Nema nikakvog kompromisa sa SNSD. Mi imamo svoju jasnu politiku i sa Dodikom može razgovarati samo predsednik SDS – rekao je za Srpskainfo predsednik Srpske demokratske stranke, Mirko Šarović.

Mirko-Sarovic-lider-SDS-a-10-foto-S-PASALIC Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Mirko-Sarovic-lider-SDS-a-10-foto-S-PASALIC

On je nakon informacije da su se u Laktašima sastali gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i lider SNSD Milorad Dodik, rekao da su pravila u SDS potpuno jasna.

– Koalicije pre izbora i koalicije posle izbora donose se samo na organima i o tome može da odluči smo predsednik stranke, Predsedništvo, Glavni odbor i niko drugi – istakao je Šarović.

On je naglasio da sa liderima drugih stranaka može da razgovara i politiku vodi samo predsednik SDS.

– U ovom slučaju, sa Dodikom samo ja mogu da razgovaram i niko drugi, sve ostalo nije u skladu sa politikom Srpske demokratske stranke. To je potpuno jasno svakom članu Srpske demokratske stranke pa ma o kome se radilo – rekao je Šarović.

On je ponovio da tu nema nikakvog kompromisa, nikakvog izuzetka, svi moraju da se uklope u ovakve jasne principe rada SDS kao i da je to rekao i gospodinu Mićiću.

Pročitajte još

– Mi ćemo zatražiti jasnu informaciju od gospodina Mićića ali ne treba da bude bilo kakve dileme da o političkim pitanjima sa liderom neke druge stranke, u ovom slučaju sa Dodikom može da pregovara samo predsednik SDS. U slučaju da bilo ko se ne pridržava takvih principa i takve politike moraće da se suoči sa odgovornošću i pravilima stranke – naglasio je Šarović za Srpskainfo.

Dodaje da svako mora da se uklopi sa onim što danas jeste SDS, da se pridržava politike koju on vodi i da nema tog pojedinca koji može da deluje i radi drugačije.