Najnovije vesti
Vesti Svet
PANIKA U BRITANIJI Zatvorene dve policijske stanice nakonsumnje da zatvorenik ima novi fatalni virus, ali je bila LAŽNA UZBUNA

PANIKA U BRITANIJI Zatvorene dve policijske stanice nakonsumnje da zatvorenik ima novi fatalni virus, ali je bila LAŽNA UZBUNA

Dve policijske stanice u Velikoj Britaniji su zatvorene zbog straha da jedan zatvorenik ima smrtonosni koronavirus.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
(foto: ilustracija) Foto: Andy Rain / EPA;
(foto: ilustracija)

Osoblje zatvorske jedinice je preduzelo brze mere čim su postali svesni da zatvorenik kineske nacionalnosti ispoljava simptome poput gripa, preneo je “Miror”. Tako su juče nakon savetovanja sa Nacionalnom zdravstvenom službom u 19.00 sati privremeno zatvorene policijske stanice Pečvork i Triniti Roud u Bristolu.

Pročitajte još

Navodi se da je zatvorenik bio u kontaktu s ljudima koji su nedavno došli iz oblasti Vuhana u Kini, gde je od virusa umrlo najmanje 25 osoba. Jedan čovek se zatekao u u stanici tokom zatvaranja, gde je i ostao kako je savetovano, a policajci su kako prenosi “Miror” naručili picu da malo podignu raspoloženje.

Slučaj koronavirusa zabeležen je i u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon što se 30-godišnjak vratio iz Kine, a strahuje se da će se bolest proširiti čitavim svetom. Ovaj virus uzrokuje respiratorne probleme a smatra se da se prvo pojavio na pijaci morske hrane u Vuhanu, najvećem gradu centralne Kine.

Pročitajte još

- Sledeći savete stručnjaka ustanovljeno je da ovo nije bio slučaj koronavirusa i obe stanice su otvorene tik iza ponoći. Zatvorenik je primio prikladnu medicinsku negu i za sada ostaje u pritvoru - naveli su iz policije Ejvona i Somerseta i dodali da su svi umešani u ovaj incident dobili sveže informacije iz sistema Javnog zdravstva Engleske.

- Želimo da uverimo naše zajednice da nema rizika po javnost - istakla je policija u saopštenju.