Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 23. 1. 2020.

| Društvo

Završena rekonstrukcija leskovačke škole “Vasa Pelagić”

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
osnovna skola vasa pelagić leskovac
U energetsku sanaciju škole uloženo 150.000 evra, foto EU PRO

Toplije učionice i nove toalete od sada ima 600 đaka koji pohađaju Osnovnu školu “Vasa Pelagić” u Leskovcu. Za unapređenje energetske efikasnosti ove škole uloženo je 150.000 evra.

Rekonstrukcija škole koja je izgrađena još 1918. godine obuhvatila je renoviranje fasade i krova, zamenu oluka, gromobranske konstrukcije, kao i nabavku opreme i sanaciju toaleta.

Nakon rekonstrukcije, troškovi gradskog budžeta za održavanje ovog školskog objekta, ali i nivo zagađenja centralnog gradskog područja, prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, trebalo bi da se smanje. osnovna skola vasa pelagic leskovac Toplije učionice, foto: EU PRO

Škola koja više od jednog veka obavlja svoj obrazovno-vaspitni rad zaslužila je da bude rekonstruisana, modernija, bolje opremljena a učenici da borave i uče u prijatnom ambijentu - kaže Cvetanović.

Projekat je rađen preko razvojnog programa EU PRO koji finansira Evropska Unija, a u rekonstrukciju škole uloženo je 150.000 evra, od čega je učešće poreskih obveznika bilo nešto manje od 68.000 evra.

Da će od sada učenici i nastavnici imati topliji i prijatniji ambijent i bolje uslove za rad, smatra menadžerka sektora infrastrukture EU PRO projekta Dragana Novaković. osnovna skola vasa pelagic Novi toaleti, foto: Grad Leskovac

Đaci i nastavnici ove škole će sada imati značajno bolje uslove za učenje i rad, a to je upravo cilj projekata koje EU podržava preko programa EU PRO - bolji kvalitet i uslovi života stanovništva - kaže Novakovićeva.

Dodaje i da se, pored ovoga, projekat bavi i unapređenjem znanja ljudi o značaju energetske efikasnosti i zašto je važno racionalno trošiti energente.

Pored ove škole, preko ovog programa, energetska rekonstrukcija urađena je i na zgradi Osnovne škole “Trajko Stamenkovič”, a sređene su i mnoge druge učionice, toaleti, fiskulturne sale, dvorišta i sportski tereni leskovačkih osnovnih i srednjih škola. Do sada je, kroz ovaj program, u leskovačke škole uloženo 240 miliona dinara.

Sve aktivnosti sprovode se u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ako bi svakih 6 meseci bili izbori, Niš bi bio izgrađen.

Igor Čitalac

Tekst: U Nišu 4 dana pred izbore svečano otvoren nezavršeni novi bulevar

Pronađite nas na: