Nova vest
Tenis

Četvrtak, 23.01.2020.

10:00

Preko Hrvata do naredne runde

Francuski teniser Gael Monfis plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije pošto je pobedio Hrvata Ivu Karlovića rezultatom 3:1 (4:6, 7:6, 6:4, 7:5).

Izvor: SN

Autor: SN

Preko Hrvata do naredne runde
Photo by Jonathan DiMaggio/Getty Images

Prvi set nije počeo baš kako treba za Gaela Monfisa, pošto je Karlović odmah na startu napravio brejk.

Uspeo je hrvatski teniser da odigra veoma dobro u tom delu meča i da rezultatom 6:4 prisvoji prvi set i "ošamari" Gaela Monfisa.

Potom sledi iscrpljujući drugi set koji je čak otišao u izuzetno dugački taj-brejk, u kom je Francuz slavio sa 10:8 i doneo izjednačenje, da bi potom bez većih problema osvojio i naredna dva seta za trijumf nad Karlovićem i prolazak u treće kolo Australian Opena.

Meč između Monfisa i Karlovića je trajao dva sata i 36 minuta.

Pobedom od 3:0 (6:2, 6:3, 7:6) u drugom kolu zabeležio je i ruski teniser Andrej Rubljov koji je bio bolji od Japanca Juići Sugite.

Meč je trajao sat vremena i 55 minuta.

Naredni protivnik Rubljovu biće bolji iz duela između Belgijanca Davida Gofana i Francuza Pjera-Iga Erbera.

Plasman u treće kolo obezbedio je i Amerikanac Džon Izner, koji je pobedio Čileanca Alehandra Tabila sa 3:0 (6:4, 6:3, 6:3).

Meč je trajao sat vremena i 25 minuta.

Amerikanac će u sledećoj rundi igrati protiv boljeg iz duela između Švajcarca Stena Vavrinke i Italijana Andreasa Sepija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve