Magazin Novi Sad

Na bini “Dno, dna”, a na slavi pogača i žito za gradonačelnika Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bio je jedan od gostiju na slavi porodice Balašević. Prva reakcija na ovu informaciju bi bila #nijesedesilo što bi rekli tviteraši. Međutim, jeste se desilo, nije Njuz.net i jeste ta porodica Balašević na koju ste prvo pomislili.

Porodica čuvenog Panonskog mornara koji je osim po romantičnim šansonama poznat i po svom kritičkom stavu prema vlasti. Porodica čiji pojedini članovi ne mogu sebi da dođu od grozote kad pomisle na ovaj vladajući režim.

Porodica, koja je uprkos svemu tome za svoju krsnu slavu ugostila i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića kao i člana gradskog veća za komunalne poslove Vladimira Stojkovića.

aleksa-balasevic-vucevic-2

Otkud mi to znamo? Nije baš da su se trudili da sakriju. Naprotiv, neko bi rekao da im je i imponovalo. Ili barem jednom njihovom članu.

Na Instagram storiju zvaničnog naloga Megdan postavljen je niz objava u kojima vidimo kako Aleksa Balašević, sin poznatog pevača, dočekuje goste na slavi.

Među tim gostima našli su se i gradonačelnik i pomenuti član gradskog veća.

milos-vucevic

Megdan je međunarodno takmičenje u borilačkim veštinama, a na čelu organizacije je Balaševićev sin, pa otud tamo i njegove privatne stori objave.

Nije trebalo mnogo da skrinšotovi te stori objave zažive i na ostalim društvenim mrežama, a tim povodom oglasila se i Beba Balašević, sestra mlađanog Alekse i zakleta protivnica trenutne vlasti.

aleksa-balasevic

Mi nismo porodica jednoumlja

Beba Balašević je odgovorila na prozivku na Tviteru:„Moj brat javno ističe svoju saradnju sa ljudima sa kojima se ja politički ne slažem. Ne krije. Odavno. Imaš toga još na guglu pogledaj ako ti je važno. Kod nas u kući ne vlada jednoumlje. Može da misli i radi svako kako mu drago.“

beba-balasevic

Odgovor koji na prvi pogled isitiče demokratske vrednosti jedne porodice. Ipak, ako malo pažljivije pogledamo ovo je lukav način da se izbegne očigledan odgovor:

– Da, Miloš Vučević je bio naš gost i zajedno sa nama je proslavio našu krsnu slavu.

Jer gradonačelnik i ostali članovi gradskog veća nisu proslavili tu slavu samo sa Aleksom koji ima pravo na svoje mišljenje.

Već su sedeli za istim stolom na jednom porodičnom događaju sa onima koji su izgradili svoju karijeru žestoko kritikujući njih i sve vrednosti koje zastupaju.

Budimo realni, retko koja porodica je složna oko svih političkih pitanja i slave su obično najbolji pokazatelj tog višeumlja.

Samo što se kod običnih ljudi taj politički pluralizam obično manifestuje tako što se stric i komšija oko osam uveče posle treće sarme, a šeste rakije zakrve na neke uvek aktuelne teme: Kosovo, NATO i Aleksandar Vučić.

Verujem da kod Balaševića nije bilo ovako primitivnih političkih prepucavanja. Ne, to je bilo jedno sasvim pristojno druženje političkih neistomišljenika u ulici Jovana Cvijića.

Đole je verovatno nabacio koju foru „da podbode“ gradonačelnika i pokaže da je kao dosledan sebi. Gradonačelnik se šeretski nasmejao da se vidi da je skroz cool i ok sa „šalom na svoj račun“.

aleksa-balasevic-vucevic-4

Beba se pravila da se to ne dešava, vršljala je po Tviteru i komentarisala kolače, a zet Sale, potredsednik LSV-a, pa on nema šta više da se jedi, svakako su to već odavno njihovi koalicioni partneri.

Đole se negde na pola večeri verovatno izvinio gostima i iskoristio svoje zdravstveno stanje da se povuče u odaje, dok su ostali uživali u predivnom slavskom druženju i dogovorima o budućim poslovnim saradnjama.

Panonski mornar je zažmurio na jedno oko zarad poslovne sreće svog sina jedinca.

Dok se na bini publici servira „Dno dna“ sa hrabrim stihovima: “Otkad je sveta i veka i nas, najveće protuve prigrabe vlast“ i prozivaju krezubi barjaktari, kod kuće se ipak te protuve zovu na večeru zarad pozitivne poslovne klime.

Ne krezube naravno, već one mirišljave koje te iste krezube koriste kao potrošni materijal u borbi za ostanak na vlasti.

Ali, što je za biznis nije teško.

Megdan najveći događaj posle Exita

Aleksa Balašević nije želeo da se bavi muzikom ili da gradi političku karijeru, on je ušao u biznis sa borilačkim veštinama.

Balaševićev sin je na čelu organizacije međunarodnog takmičenja u borilačkim veštinama „Megdan“. Kako u brojnim intervjuima voli da naglasi „najvećeg događaja u Novom Sadu posle Exita.“

Ja bih mogla da nabrojim bar pet događaja u Novom Sadu koji su veći i poznatiji od Megdana, a nisam baš ni sigurna kad bismo pitali ljude na ulici da bi znali o kakvom je takmičenju reč.

Jednom prilikom, Aleksa je izjavio da je to jedan od najskupljih događaja. Ovo takođe zvuči pretenciozno, ali nas dovodi do ključnog razloga za njegovo političko opredeljenje.

aleksa-balasevic-vucevic-3

Kako u Srbiji ne važi američki san i nećete od malog događaja napraviti skupo međunarodno takmičenje bez podrške vlasti, jasno nam je da su motivi Alekse Balaševića pre poslovni nego ideološki kada bira koga će da zove na slavu.

On sam u intervjuima ne propušta priliku da spomene „našeg gradonačelnika Miloša Vučevića“ kao i bezrezervnu „podršku“ Ministarstva.

Tu je i poneka fotka sa Rasimom Ljajićem na Instagramu, čisto da se potvrde dobri partnerski i poslovni odnosi sa vladajućom klikom.

On je takođe u jednom interjvuu naglasio da je hteo da napravi nešto svoje. Bravo!

Neće da se koristi slavom i imetkom svoga oca, ali su zato već politička prijateljstva druga priča.

Pitam se koliko bi mu trebalo vremena da napravi takvo međunarodno takmičenje da su mu, sasvim slučajno, politička opredeljenja naklonjena opoziciji?!

Ali eto, valjda je imao sreće pa su mu se desila uverenja koja mu mnogo više odgovaraju.

Gde je u tome svemu Đorđe Balašević?

Na strani svoga deteta, razume se. Kako čujem, politički monolozi na poslednjem koncertu su se poprilično skratili u odnosu na prethodne godine.

Publika će izdovojiti nekoliko sati da stoji u redu za karte kako bi čula pesme omiljenog romantičnog buntovnika i ložiće se da su makar u tih tri sata koliko koncert traje, bitno drugačiji i osvešćeniji u odnosu na one već pomenute „krezube barjaktare“.

Romantični buntovnik će dati ljudima to po šta su došli i šta su platili, a onda će otići kući da sprema slavu jer mu stižu važni gosti.

Da se razumemo, možda ni on te goste ne vole i bio je pravi namćor cele večeri, ali kako i sam kaže: „Svi trpimo postiđeno.“

Nije ni njemu lako.

Da zaista, dno dna.

Balašević: Neću više nikada biti dobro (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Saša Mandić

Član biblioteke, umereni zavisnik od društvenih mreža sa tendecijom ka ne toliko umerenoj zavisnosti. Volim život na ivici pun adrenalina pa mi pretrčavanja van pešačkog i probijanje rokova za vraćanje knjige nisu strani. Nemam televizor i cenim tišinu. Volim svoje ime jer zbunjuje ljude, a i dobro je u sučaju migracije u inostranstvo.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Bravo za Balašaviće. Dok Srbiju devastiraju, pljačkaju i njene građane guraju u bedu i siromaštvo nama je primarno razvijati biznise i sa xrnim đavolom ako treba. Sram vas bilo.

    • A šta ti preduzimaš umesto što sve redom osuđuješ pod lažnim imenom, junačke?

  • U sledećem nastavku: “Novinar Luftike viđen u društvu Vulinovog brata” 🙂 Društvene mreže su čudo.

  • Đole je najveći i najbolji pesnik, rekoh PESNIK, našeg doba. I njegova kućna slava i njegovi gosti su njegova privatna stvar. Zavist je greh.
    ” …da ste vi ono što sam ja, a da sam ja ono što ste vi, možda ni ja ne bih voleo vas…” – tako nekako je jednom rekao Đole nekome sličnom ovome koje je pisalo gore objavljeni tekst.

  • Neverovatno, nakačili ste se čoveku na grbaču još osamdesetih godina, i ne silazite, samo menjate imena i oblike. Vaš je problem što ne znate kako funkcionišu odnosi u Vojvodini, od vajkada, jer ovo je multinacionalna sredina koja te nauči da poštuješ različitosti, a ne da vadiš kuburu čim naiđeš na neistomišljenike i ne razgovaraš sa pola familije zbog politike. A neki vrlo dobro pamte ko je Balaševića najviše iskoristio i kada. I ko je stavljao zajedničke slike da podigne sebi popularnost.

  • Nije ovo sve
    Pogledajte, pa dodajte u tekst i promociju knjige supruge i majke pomenutog dvojca.
    Prvi red i sponzori SNS i budzet grada.
    Proverite pa ako smete objavite. Istine radi…

  • Dobar tekst pogađa srž…moglo bi se o gostima podosta pisati ali to se već sve zna a tekst ipak baca svetlo na domaćine i trule kompromise koje prave zarad ličnih pre svega materijalnih interesa.

  • Trči zeka iz daleka, u kući Balaševića jedino je novac apolitičan, sve ostalo je fino i građansko. Milionče za film od demokrata (film je teško sr..e), Milionče za Megdan od SNS-a (što je malo bolje sr..e od filma). Malo čerkica Bejbe poslanik (kad god je kamera uhvati bulji u telefon zato što ozbiljno shvata svoj posao) i naravno lepa mama Olja koja se razume i u atomsku fiziku (žena sve zna). E moj Đole drž se ti tambure, to je jedino što pošteno radiš! Voli te brat.

    • Film je super, a za Megdan već ne znam jer me ne zanima. Ostaje činjenica da je Matori zaje*an igrač i da si ti Đoko from the Potok, barem sudeći po bezveznom komentaru, jako daleko od njegove lige i da trkeljaš površno o nečemu u šta se uopšte ne razumeš.

  • Ne vidim zašto bi ovo bilo toliko skandalozno! Na kraju krajeva, nije ni lepo pozivati dečka za nešto što je on zacrtao sebi kao “zivotni”, roditelji bi bili teška balkanska seljanka, kada bi mu rekli “e znaš, nemoj baš ove iz vlasti da nam zoveš na slavu!,,
    Meni je iskreno, ovo ružan način kompromitovanja Balaševića! I da, niti sam fan Balaševića, niti nedo BOG ovih drugih, SNS ovaca! Tako da….

    • Auto correct me zeznuo… Umesto “pozivati” , treba prozivati, posle “životni”fali put

  • Svako ima pravo da se druži sa kime hoće i da zove koga hoće u svoj dom. Ne znam zašto mora da se komentariše ovakvo nešto. Šta koga briga koga ću ja ili bilo ko pozvati u svoju kuću na slavu.

  • To je sramna porodica . Gradonacelnik Novog Sada treba da se zapita za svoje zdravlje .

5.7K Shares
5.7K Shares
Share via
Copy link