SKANDAL u Jerusalimu; Makron vikao na izralesko obezbeđenje: Napolje iz francuske crkve (VIDEO)

NovostiOnline/Goran Čvorović

22. 01. 2020. u 18:38

Ne sviđa mi se to što se uradili ispred mene! Izlazite napolje!

СКАНДАЛ у Јерусалиму; Макрон викао на изралеско обезбеђење: Нaпоље из француске цркве (ВИДЕО)

PARIZ - OD STALNOG DOPISNIKA


Ne sviđa mi se to što se uradili ispred mene! Izlazite napolje!

Tim rečima, ljut, vičući, tražio je danasfrancuski predsednik Emanuel Makron od pripadnika izraelske službe bezbednosti da se skolone i puste ga da uđe u crkvu Svete Ane u Jerusalimu, koja se nalazi u francuskom vlasništvu.

- Poštujte pravila koja postoje vekovima. Mogu samo da vam kažem da se ona neće promeniti sa mnom. Uveravam vas u to! – autoritavino je nastavio Makron, istakavši da niko nikoga nije provocirao.

Pre nego što je ušao, iznervirano je dodao:

- Ovo je Francuska!

Očevici kažu da je nekoliko sati pre Makronove posete ispred crkve došlo do incidenta kada je član izraelske službe bezbednosti najpre ušao u crkvu, pa izašao, da bi ga, kada je ponovo hteo da uđe, izbacio jedan član Makronovog obezbeđenja. Obojica su se vukla za kragne.

Sve je neodoljivo podsećalo na epizodu iz 1996. godine, kada je tadašnji francuski predsednik Žak Širak odbrusio izraelskoj službi bezbednosti koja mu nije dala da se pozdravlja s građanima u starom delu Jerusalima, preteći da će da uzme avion i vrati se kući.

Crkvu Sveta Ana iz 1140. godine Francuskoj je poklonio osmanski sultan Abdulmedžid 1856. godine kao zahvalnost za pomoć Napoleona Trećeg Turskoj u Krimskom ratu.





Pre crkve Sveta Ana, Makron je u improvizovanoj šetnji posetio Hram Vaskresenja Hristovog unutar zidina Starog grada Jerusalima, Jevrejski Zid plača i Hramsku goru koju muslimani smatraju trećim najsvetijim mestom islama.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

bager

23.01.2020. 06:42

@Zoran - Problem je sto po Protokolu izraelska policia cuva Makrona do ulaza u crkvu ,unutar crkve po Protokolu njega cuva francusko obezbedjenje,,izraelski policajci nisu smeli biti unutar crkve,zato je Makron planuo

Смрт ЕУ/НАТО окупацији, слобода народу Србије!Мрш из Србије, бандо!

22.01.2020. 19:19

Ма "сјајан је", нема шта...Али зато опуштено подржава, да шиптарски наркоталибани са својом лажном "државом", опуштено уништавају и скрнаве наше цркве и манастире по привремено окупираном КИМ....

Sv.Petar

22.01.2020. 19:27

@ - Svaka cast GOSPODINE PREDSEDNICE - MAKRONE !!! Tako nesto i ono sto ste neodavna izjavili da je NATO - mrtav , a EU na ivici ponora, moze da uradi samo covek koji ima ljudsko dostojansvo i svoje JA !!! Samo napred !

Miroljub

23.01.2020. 08:06

@Sv.Petar - Da znaš nešto više o njemu ne bi pisao ovaj hvalospev o njemu... Zaboravio si ko mu je bio iza leđa na proslavi 100 g. I Sv rata u Parizu a gde je bio predsednik zemlje koja i danas peva "kreće se lađa francuska"... Tog lika treba pisati sa malim slovom, svuda i uvek....

realist

22.01.2020. 19:41

On nije vec za Predsednika bog zna sta krije od Francuskog naroda koji vec mesecima Strajkuju u celoj Francuskoj. ,a on ni da se odazove kao predsednik nego izigrava diktatora kao sto je Merkelova u Njemackoj,donela Svabama celu Afroazijsku muslimanizaciju i cuti ne kaze zasto je uradila nego i dalje invazija Muslimana stare nepokretne putuju kod Mama u Berlin ona je satrela nemce njenom idiotskom politikom.

Miroljub

23.01.2020. 07:57

@Mikiboy - .... Uvek je tu neki profesor, poput tebe, koji nas uči pravopisu... Ne kažem da ne treba ali imajte u vidu da ljudi ovde komentarišu pod posebnim raspoloženjem i često u žurbi pogreše. Zahvaljujemo se "pismenom" na ispravci!

milan

23.01.2020. 01:17

Hahahahaha Makron veliki Francuz :) Uvezao par miliona migranata gde se po koji digne u vazduh, veliki Francuz. Ovakav spin još nisam video :)

Laki

23.01.2020. 01:51

Lepo je rekao da izadju iz francuske crkve. E sad ja lepo kažem Milu Djukanovica.Mars iz srpskih crkava u CG.

Viktor

23.01.2020. 08:17

Pa kako francuska imovina u izraelu, a ne moze srpska imovina u cg... I to u izraelu 0% francuza u cg 30%srba...