Ekonomija

0

Kopaonik biznis forum od 1. do 4. marta

Autor: SA

Izvor: Beta

Kopaonik biznis forum od 1. do 4. marta

Izvor: Foto: Beta/Represent Communications



"Četvrta industrijska revolucija već ima dubok i trajan uticaj na sve industrije. Da bi privreda mogla efikasno i delotvorno da odgovori na prošle i buduće izazove i usredsredila se na agendu za novi rast, neophodno je stvoriti i održati adekvatno okruženje zasnovano na makroekonomskoj stabilnosti, poboljšanom upravljanju javnim i privatnim sektorom i novim industrijskim politikama", rekao je predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović.

On je istakao da će ovogodišnji Kopaonik biznis forum biti posvećen promovisanju smelih ideja koje će pomoći u boljem razumevanju potencijala četvrte industrijske revolucije.

Na skupu će biti održano 28 panela, od kojih će najmanje deset biti posvećeno ekonomiji u regionu, a razgovaraće se i o digitalizaciji, obrazovanju, pametnoj specijalizaciji, politici zapošljavanja i tzv. "odlivu mozgova".

Pored predstavnika privrednih komora zemalja regiona, posebni gosti biće bivši predsednici država i Vlada iz regiona - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i Srbije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR