Snimak napada na medicinske tehničare u Kraljevu

U kraljevačkoj Hitnoj pomoći noćas je dva medicinska tehničara napao i povredio pratilac pacijenta, potvrđeno je RTS-u u kraljevačkoj policiji.

Prema informacijama sa lica mesta muškarac je u kraljevačku Hitnu pomoć doveo sestru koju je smestio na polomljen ležaj, a kada im je medicinski tehničar rekao da ustanu, muškarac je udario tehničara u glavu.

U tom trenutku prišao je drugi medicinski tehničar, kojeg je taj muškarac takođe udario u glavu i stomak.

Incident su zabeležile sigurnosne kamere. Na snimku se vidi trenutak napada i koškanje koje je usledilo.

"Oni su napadnuti ničim izazvani, jer apsolutno poznaju postulate pravilne komunikacije u rizičnim situacijama. Nanete su im lakše telesne povrede. Bili su to udarci u glavu i u stomak", rekla je za RTS direktorka DZ Mira Krčevinac.

Načelnik Hitne službe doktor Dušan Micić kaže da je bezbednost zaposlenih u zdravstvu sve teža s obzirom na to da je prošle godine bilo najmanje tri napada na bolničko osoblje.

"Situacija se ponavlja, a forme su različite. Mogu biti fizički napad, verbalni, vređanje, napadi hladnim i vatrenim oružjem. To se često događa, ali ovakva situacija do sada nije zabeležena kod nas u službi", ističe Micić.

Policija je utvrdila da je dvojicu medicinskih tehničara vređao i udario 37-godišnji pripadnik odreda Žandarmerije u Kraljevu, koji je bio van dužnosti.

O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela.

Policija je pripadniku Žandarmerije odredila zadržavanje do 24 sata zbog učinjenog prekršaja "vređanje, vršenje nasilja ili pretnja" na osnovu Zakona o prekršajima.

Takođe, u Odredu Žandarmerije u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv pripadnika Žandarmerije i on će do okončanja postupka biti udaljen iz službe.

Lončar osudio napad 

Povodom napada na medicinsko osoblje u Kraljevu oglasio se i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i osudio ovakvo ponašanje prema zdravstvenim radnicima. 

Apelovao je da nadležni najstrože kazne onog ko je izvršio napad.

"Nema logike da tražite od nekog pomoć i da ga bijete. Ovo nije Divlji zapad i mora da se zna red. Ako već zdravstveni radnici pružaju pomoć, ne može niko da ih bije", rekao je ministar zdravlja.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво