Propali pregovori prerastaju u rat saopštenja: Junajted medija nudi samo kanal N1, firma Telekoma Srbije zahteva ceo paket

J. Su.

22. 01. 2020. u 08:02

Najmlađi operater tvrdi da je prihvatio da plati 20 miliona evra, ali ne i ograničenja

Пропали преговори прерастају у рат саопштења: Јунајтед медија нуди само канал Н1, фирма Телекома Србије захтева цео пакет

Foto Depositphotos

PROPALI pregovori između "Supernove" i "Junajted medije" polako prerastaju u rat saopštenjima. Umesto dogovora, koji bi svim korisnicima kablovske televizije omogućio kvalitetan program nastavilo se prepucavanje, jer "Supernova" traži sve kanale "Junajteda", a ovi ponovo nude samo N1 i ne odgovaraju zašto uskraćuju ostale kanale.

Prvo se u utorak oglasio "Junajted", a potom je usledio odgovor "Supernove".

Kompanija "Junajted grupa" želi da pregovoara samo sa "Telekomom Srbija", oko emitovanja kanala N1. Kako se navodi u njihovom saopštenju, oni ne mogu da pregovaraju sa "Supernovom", jer je to "fantomska firma", koja je registrovana samo kao "žig", a ponašaju se kao operater.

- Podržavamo "Supernovu" da posle poslednjeg poziva prestane da nam nudi nepostojeću saradnju, jer nijedan ugovor sa njima ne bi bio legalan - ističe se u saopštenju "Junajted grupe". - Upravo zbog činjenice da nisu registrovani kao firma, narugali su se pre svega svojim korisnicima.

Kako su naveli, emitovanje njihovih programa na kablovima "Supernove" nije prekinuto, kada su na to imali svako pravo, a to je bilo još pre godinu, kada se zvanično promenilo vlasništvo nad operaterima po Srbiji i kada ih je kupio "Telekom", pod vrlo netransparentnim okolnostima.

- Nećemo upućivati poslednji poziv, jer želimo da naši programi u čiji kvalitet konstantno ulažemo, budu vidljiviji što većem broju građana - kažu u "Junajted grupi". - Pozivamo "Telekom" da pristupi legalnim pregovorima, ukoliko zaista želi ili sme da donese odluku u interesu svojih korisnika, kako bi mogli da gledaju programe "Junajted medije" i u narednim godinama.

Iz "Supernove" kažu:

- "Junajted grupa" poseže za najbanalnijim potezima u cilju skretanja pažnje sa istine na laži. Ponudu za saradnju sa "Telekomom" dobili su pisanim putem tokom pregovora, o čemu smo javnost istinito informisali. Isto ćemo učiniti i čim stigne njihov odgovor u vidu ponude i predloga ugovora. Podsećamo vas, takođe, da su kablovski operateri u okviru brenda "Supernova" prihvatili vašu ponudu za ugovor vredan 20.000.000 evra, ali nisu mogli da prihvate stavke koje predstavljaju grubo kršenje zakona i deljenje teritorije i korisnika - naglašnjavaju u "Supernovi". - Pozivamo vas da prestanete da se rugate svojim i našim korisnicima i da konačno pošaljete ponudu za svih 19 kanala (Sport klub, Nova S, Nova Sport, N1).

ZA PARE NISU BILI FANTOMI

IZ "Supernove" su poručili da žele još jednom da pojasne:

- Nismo bili fantomski kada ste od nas za godinu dana uzeli više od 4.000.000 evra, a nezakonitom ponudom zahtevali novih 20.000.000 evra, poručuju iz kompanije koja funkcioniše kao deo "Telekom Srbija grupe".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Mire

22.01.2020. 09:00

Imao sam prilike da gledam N1 i mogu da kažem da je to čisto ispiranje mozga i svaki put kada sam pogledao njihove su mi dizali pritisak.

Miki-Zg

22.01.2020. 19:05

@Mire - Zapadna razarajuća politika ,rasturanja države Srbije uz lovu koju daju domaćim plaćenicima -izdajnicima !

Sale

22.01.2020. 09:01

"Supernova" nije preduzeće, to je samo brend koji obuhvata sve male distributere, koje je kupio Telekom. Kako onda može Supernova da pregovara o bilo čemu?

друг Чабор

22.01.2020. 09:04

прво су нам 1999. порушили све репетироре, а онда су дошли да од сваког стана узимају по 30так евра месечно за неких 100-200 канала на којима нема шта да се види!

Plavić

22.01.2020. 11:41

Prvo su nam razbili državu, na krv i nož nas (Balkance) zavadili ... onda su nam doveli iz "slobodnog sveta" (CN)N1 da nas, za novac američkih poreskih obveznika - "uči" svojoj "demokratiji" i da moramo da "razumemo" jedni druge ...

Србин

22.01.2020. 16:56

Које су овде шеме... огромни новци,велики играчи