Nova vest
Tenis

Sreda, 22.01.2020.

03:47

"Nisam verovala da sa ovom igrom mogu da je pobedim"

Nina Stojanović bila je jedina srpska predstavnica u singlu na Australijan Openu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: B92/ZK

Mlada beogradska teniserka nije uspela da prođe dalje, poražena je od iskusne ruske teniserke Anastasije Pavljučenkove, 6:1, 7:5 u meču koji je trajao 72 minuta.

Imala je Nina šanse da ostvari daleko bolji rezultat na svom Grend slem debiju u singlu, ali svakako, ovo će, kako je i sama rekla biti veliko iskustvo za nju.

"Nisu baš sjajni utisci o mom debiju. Očekivala sam znatno više od sebe, možda su me ta očekivanja i stopirala. Ušla sam dosta opušteno u meč i očekivala sam mnogo od sebe. Danas nisu bili sjajni uslovi ni za mene ni za nju, bilo je dosta vetra, nisam se snašla sa servisom i reternom. Ništa mi nije išlo u prvom setu. Mislim da nisam dovoljno verovala u pobedu, da mogu sa takvom igrom da prođem dalje".

"U drugi setu sam ušla u mentalno boljem stanju, više sam se borila, to je moj utisak. Imala sam šanse, imala sam 4:2, 40:0 servis, jedna dupla, ona je odigrala dva sjajna poena posle toga", kaže Stojanoivićeva.

U finišu drugog seta u jednom poenu, loptica za koju se verovalo da će otići daleko u aut, iznenada se nošena vetrom vratila u teren i Nina je izgubila jedan od ključnih poena. Neverovatna nesreća.

"Taj poen sa vetrom, mislila sam da loptica sigurno ide u aut, ne znam odakle je došao taj vetar, stvarno nesreća! Ne želim da iz ovog meča izlazim negativna, ovo je jedno iskustvo više za mene. Ona je iskusnija od mene, to se videlo. Mislim da nije igrala sjajno i da sam imala šanse, ali to sa čim je izašla na teren, dala je sto odsto, a ja sa svojom igrom nisam se izborila do kraja, kao da nisam verovala da tako mogu da pobedim", iskrena je srpska teniserka.

Na pitanje koliko joj je bilo teško što je jedina naša predstavnica u singlu, rekla je da nije mnogo razmišljala o tome.

Nisam se na to osvrtala previše. Ne obazirem se na to, zato što smatram da sa dobrim rezultatima sve dođe. Uopšte ne gledam to da li sam prva igračica Srbije ili nisam. Naravno da je sjajan osećaaj, ali nisam imala previše pritiska što se toga tiče. Mislim da će mi ovo pomoći za dalje mečeve, jedno iskustvio više. Jedva čekam da se ponovo vratim na teren jer verujem da ću biti mnogo opuštenija."

Ona će imati još obaveza u Melburnu.

Igram još dubl ovde. Igram u paru sa Hrvaticom Darijom Jurak, prvi put smo zajedno, igramo protiv Aleksandre Krunić i Bondarenko. Protiv njih dve sam već igrala na Australijan Openu, pobedila sam pre dve godine. Špta očekujem? Da ću definitivno sa više fokusa ući u meč, pokušaću da pokažem igru koju danas iz mnogo raloga nisam uspela da pokažem".

Još jednom se osvrnula na šansu iz drugog seta kada ie imala 4:2.

Imala sam dosta emocija u tom momentu. Nisam bila fokusirana samo na jednu stvar. Trebalo je da budem koncentrisana samo na svoj servis, međutim, mislila sam i na rezultat i na vetar, i govorila, čoveče, ja mogu da je pobedim... To je dokaz da sa ovom igrom danas da nisam verovala da mogu da je pobedim. Jednostavno, ovaj nivo turnira me je malo blokirao. Na manjim turnirima, u ovakvim situacijama, bilo je drugačije. Imala sam ih i prolazila i dobijala i kada sam bila u zaostatku set i 0:4, tako da je sve stvar iskustva. Ućiću svakako pozitivnija u naredni meč", zaključila je Nina Stojanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve