Što nikako ne smijete raditi ako želite smršavjeti?

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 22.01.2020.

0

Ilustracija. Foto: Oysho

Ilustracija. Foto: Oysho

Ako je vaš cilj izgubiti nekoliko suvišnih kiilograma, obratite pažnju na neke životne navike koje i nisu baš na najboljem glasu. Izdvojili smo nekoliko najvažnijih, idemo redom.

Smršavjeti nije baš uvijek lako, a neke bi vam stvari, ako je mršavljenje vaš cilj, trebale biti zabranjene. Evo što ne smijete raditi:

1. Biti neumjereni

Bilo kakva neumjerenost nije dobra, pogotovo ako je vaša želja izgubiti nekoliko kilograma. Uravnotežena prehrana i redovito kretanje definitivan su 'must'.

2. Izgladnjivati se

Izgladnjivanje može imati suprotan učinak - ako ništa ne jedete cijeli dan, moglo bi vam se dogoditi da navečer pojedete i više nego što biste trebali ili da pojedete prvo što vam može doći pod ruku, a često je to nešto nezdravo.

3. Ne kretati se dovoljno

Žao nam je, ali bez redovitog kretanja, kilograme jednostavno nećete moći izgubiti. Pokušajte za početak bar hodati, blagodati za vaše zdravlje bit će neizmjerne.

4. Ne jesti zdravo

Već i vrapci na grani znaju da trebate jesti puno povrća, voća, žitarica, laganog mesa i orašastih plodova. Bez prehrane dobri su rezultati također nemogući.

5. Piti gazirana pića i alkohol

U gaziranim pićima i alkoholu sakrivena je velika količina šećera koja može upropastiti vaše planove o lijepoj liniji.

6. Jeste puno slatkog

Ako baš ne možete bez slatkog, priuštite su tu i tamo poneki kroasan ili kockice čokolade, no neka to bude ujutro.


VIŠE O TEMAMAmršavljenjezdrava prehranavježbanje




Povezano