Imovina uhapšenog dijamantskog magnata na aukciji

Imovina indijskog dijamantskog magnata Nirava Modija biće prodata na aukciji u naredna dva meseca, saopštila je aukcijska kuća Safronart iz Mumbaja.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2020.

17:20

Imovina uhapšenog dijamantskog magnata na aukciji
FOTO: Depositphotos/Shenki

Njegova imovina zaplenjena je kada je uhapšen u Britaniji prošle godine zbog optužbi za prevaru.

Aukcija, koja se sprovodi na osnovu sudskog naloga, deo je napora vlade premijera Narendre Modija za prodaju imovine konfiskovane u krivičnim predmetima radi podmirivanje dugova bankama, preneo je Rojters.

Modijeve dijamante nosile su holivudske zvezde, poput Kejt Vinslet i Dakote Džonson.

Modi je uhapšen zbog sumnje da je umešan u prevaru od dve milijarde dolara u indijskoj državnoj banci Pandžab, što on negira, a protivi se i ekstradiciji iz Britanije u Indiju.

Najveću pažnju na aukciji privlači slika "Dečak sa limunom" Amrite Šer-Gil, koja se procenjuje na 1,69 do 2,53 miliona dolara, a tu je i ulje na platnu najpoznatijeg indijskog slikara M. F. Husaina slične vrednosti i delo moderniste V. S. Gaitonde.

Na aukciji će se naći i luksuzni ručni satovi, luksuzne torbe i dva automobila, porše panamera i rols-rojs goust, navodi se u saopštenju Safronarta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: