BEBA NAĐENA KOD KUČEVA: Dečaka u pletenoj korpi pored puta ugledao meštanin zaseoka Ponore! DAN POSLE JOVANJDANA
Foto: Profimedia

POŠAO DA BACI ĐUBRE I ŠOK! beba odmah Prevezena u požarevačku bolnicu

BEBA NAĐENA KOD KUČEVA: Dečaka u pletenoj korpi pored puta ugledao meštanin zaseoka Ponore! DAN POSLE JOVANJDANA

Društvo -

Nakon prvih pregleda ustanovljeno je da je dete muškog pola, rođeno u terminu i teško 2,6 kilograma

KUČEVO - Muško novorođenče pronađeno je jutros pored puta u zaseoku Ponore, kod sela Bukovska, nadomak Kučeva. Bebica je bila u pletenoj korpi, a pronašao ju je meštanin. Dečačić je rođen pre najviše dan-dva.

1 / 4 Foto: Čitalac Kurira

Kako saznajemo, prema jednoj verziji pronašao ga je meštanin koji je išao da baci đubre u kontejner pored puta kad je video korpu i novorođenče u njoj. Prema drugoj, to je bila tašta zamenika načelnika lokalne zdravstvene ustanove. Odmah potom obaveštene su sve službe a dete je hitno prevezeno na neonatologiju požarevačke bolnice.

Mališan je zdrav, težak 2,6 kilograma

POŽAREVAC - Dete staro svega nekoliko sati iz Doma zdravlja u Kučevu prevezeno je u požarevačku bolnicu, rekao je za RTS v. d. direktora Opšte bolnice Požarevac Danko Nikolić. Nakon prvih pregleda ustanovljeno je da je dete muškog pola, rođeno u terminu i teško 2,6 kilograma.

"Opšte stanje bebe je dobro, funkcije su vitalne. Ustanovljena je blaga hipotermija (snižena temperatura) i blaga cijanoza (crvenilo ekstremiteta), što je posledica hladnoće", rekao je za RTS Danko Nikolić.

Lekari će uraditi i detaljnije analize, ali za sada sve ukazuje da je reč o zdravom dečaku. O ovom slučaju obavešten je i Centar za socijalni rad koji će sa policijom dalje postupati po zakonskim procedurama. Do tada će, prema rečima direktora, beba biti smeštena u bolnici.

Kako Kurir saznaje, bebica je dobro. Imala je samo promrzline. Istraga je u toku. U prvi mah je bilo javljeno da je mališan pronađen u selu Ceremošnja ali su potom usledili precizniji podaci - reč je o selu Bukovska, tačnije zaseoku Ponore.

Meštane je jutrošnji slučaj podsetio na onaj od pre okruglo godinu dana kada je tek rođena beba pronađena na ulici u Crljencu. I tada je reč bila o tek rođenom dečaku kojem ni pupčana vrpca nije bila podvezana kako treba. Napuštenog dečaka tada je pronašla meštanka tog sela isto u pletenoj korpi!

Meštani Ceremošnje za Kurir kažu da su čuli vest o bebi ali da ne znaju ko bi mogao da ostavi tek rođeno dete, te da ne veruju da je neka žena iz njihovog sela bila trudna jer tu kod njih uglavnom žive stariji meštani. Oni veruju da je to uradio neko iz okolnih sela.

Ovaj kraj istočne Srbije poznat je po pećini Ceremošnja, brojnim manastirima, a pre svih čudotvornom manastiru Tumane u koji se sliva na stotine vernika tražeći isceljenje.

(Kurir.rs/J.I./M.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track