');
Najnovije vesti
Vesti Beograd
Domovima zdravlja i medicinskim ustanovama uručeni ključevi 23 vozila

Domovima zdravlja i medicinskim ustanovama uručeni ključevi 23 vozila

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar uručili su danas ispred Starog dvora ključeve 23 vozila koja je Grad Beograd obezbedio za domove zdravlja i medicinske ustanove sa svoje teritorije.

vozila hitna pomoć domovi zdravlja
vozila hitna pomoć domovi zdravlja

Gradonačelnik je istakao da je vrednost nabavke 23 vozila oko 27 miliona dinara i podsetio da je tokom prethodne dve godine u obnovu voznih parkova domova zdravlja i medicinskih instituta uložen 231 milion dinara.

– Pre samo nekoliko nedelja uručili smo ključeve 17 sanitetskih vozila namenjenih Hitnoj pomoći, a u narednih nekoliko nedelja biće obezbeđeno još pet kombija i tri terenska vozila. Sve navedeno ukazuje da je vozni park domova zdravlja i drugih medicinskih institucija značajno obnovljen. Trenutno prolazimo kroz period u kojem će domovi zdravlja takođe preći u nadležnost Republike, ali za Grad Beograd je važno da sve ustanove budu adekvatno opremljene, kao i da građani budu zadovoljni uslovima za lečenje. Taj segment moramo stalno da unapređujemo i nije toliko važno pitanje nadležnosti, već da zdravstvena zaštita funkcioniše na najbolji mogući način – rekao je Radojičić.

Ministar Lončar i gradonačelnik Radojičić
Ministar Lončar i gradonačelnik Radojičić

Ministar Lončar je zahvalio gradonačelniku Radojičiću na nabavci vozila i rekao da Grad i Ministarstvo ostaju na zajedničkom poslu po pitanju poboljšanja kvaliteta medicinskih usluga.

– Ovi automobili će služiti da se prevoze pacijenti na dijalizu, da se prevoze lekari, sestre i patronažne službe do pacijenata koji se tretiraju kod svojih kuća. Vozila su opremljena adekvatno i mogu da zadovolje sve potrebe zaposlenih i pacijenata – rekao je Lončar.

Vozila koja su nabavljena dobili su domovi zdravlja „Barajevo”, „Savski venac”, „Vračar”, „Zvezdara”, „Grocka”, „Zemun”, „Lazarevac”, „Mladenovac”, „Čukarica”, „Palilula” i „Stari grad”, zatim Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Beograda i Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje.