Direktorka "Huaveja" na saslušanju u Vankuveru

Finansijska direktorka i potpredsednica kompanije "Huavej" Meng Vanžou pojavila se danas na saslušanju pred sudom u Vankuveru.

Četrdesetsedmogodišnja Meng Vanžou se pojavila u sudnici na saslušanju za koje se očekuje da će trajati najmanje četiri dana. 

Pravnici smatraju da će suđenje trajati godinama, zbog mogućnosti žalbi u kanadskom pravosudnom sistemu.

Sjedinjene Države su Meng Vanžou optužile za prevaru, ali i za kršenje američkih sankcija prema Iranu.

SAD su izdale nalog za hapšenje, po kom je Kanada postupila u decembru 2018. godine. Vašington veruje da je ona prikrivala kompanije povezane sa "Huavejom" koje su prodavale opremu Iranu.

Mengova tvrdi da je nevina, a uz nju je i Peking, koji traži njeno oslobađanje.

Sud će da sasluša argumente obe strane i treba da presudi da li bi se krivična dela za koje SAD optužuju Mengovu, smatrale krivičnim delom i u Kanadi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво