Fojtman dok je nosio dres Baskonije
Fojtman dok je nosio dres Baskonije

CSKA posle Badnjeg dana samo melje

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 20:04

Moskovljani ubedljivi na gostovanju Zenitu – 82:63

Poraz na Badnji dan u Podmoskovlju je bio bolan, 16 razlike izgubio je CSKA od Himkija, međutim, odgovor Armejaca je žestok. Četiri vezane pobede, od kojih poslednja u Sankt Peterburgu potvrđuje da je četa Dimitrisa Itudisa motivisana da nastavi dominaciju u VTB ligi. U duelu dva od tri ruska tima koja se nadmeću i u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, gosti su pokazali Zenitu da, ipak, nisu ista kategorija – 82:63.

Ukupno 11. pobeda u 15 kola. U ovom času dovoljno za drugo mesto  na tabeli, iza neprikosnovenog Himkija, koji je u 14 rundi poražen tek jednom, pa je jasno da će se između ova dva tima voditi žestoka borba za naslov prvaka. Inače, od postanka VTB lige CSKA je osvojio deset titula, Humki jednu, a teško je očekivati da se ove sezone umeša neki treći klub.

Izabrane vesti

Za Armejce je najvažnije da su uhvaitli zalet, pa su posle Bajerna, Reala i Baskonije upisali još jedno slavlje. Potpisao ga je Johanes Fojtman sa 17 poena (tri trojke) i sedam skokova, ali je suština da su još trojica gostujućih košarkaša ostvarila dvocifren učinak. Danijel Heket je brojao do 14, Nikita Kurbanov 12, a ove sezone ponajbolji igrač CSKA Majk Džejms „samo“ 11,  uz tek tri pogotka iz devet pokušaja.

Kod Zenita se istakao Vornov sa 14 poena.

VTB LIGA

Petak
Zjelona Gora - Uniks Kazanj 89:100

Subota
Parma Perm - Nižnji Novgorod 106:71
Lokomotiva Kubanj - Cmoki Minsk 78:70

Nedelja
Himki Moskva - Jenisej 91.87

Ponedeljak
Zenit - CSKA Moskva 63:82

Kalev / Kramo -  Avtodor 88:76

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara