Neka bude kao u Barseloni: Srbija sa Španijiom u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 17:33

U sredu od 17.30

Na prethodnom Prvenstvu Evrope za zlato, na aktuelom za plasman u završnicu. Teškog protivnika dobila je reprezentacija Srbije u Budimpešti, pošto je odlučeno da joj rival u četvrtfinalu bude Španija.

Crvena furija je u osmini finala savladala Nemačku (12:6) i tako obezbedila duel sa selekcijom Dejana Savića, u sredu od 17.30. Pobednik tog okršaja će steći pravo da se bori za medelje.

Izabrane vesti

Španci su rutinskom igrom stigli do slavlja, njihova pobeda nijednog trenutka nije dovedena pod upitnik, jedino je Nemačka izdržala prvu četvrtinu u egalu, ali u naredne dve tim sa Iberijskog poluostrva je potvrdio klasu i osigurao četvrtfinale. Najbolji u pobedničkoj reprezentaciji bio je Alvardo Grandos, strelac pet golova iz šest pokušaja, trostruki strelac bio je Alberto Munariz, dok je dvaput mrežu pogađao Adrijan Delgado.

Susretom Srbija – Španija oživeće sećanja na finale EP 2018. u Barsloni, kad je naš tim boljim izvođenjem peteraca slavio 12:10 i osvojio titulu. Crvena furija se revanširala aprila prošle godine, pošto je meč Evrokupa dobila 13:12, da bi na Prvenstvu sveta u Južnoj Koreji – kad je selektor Savić na turnir poslao podmađen tim – takođe slavila 12:9.

Možda je u sredu vreme da se dugovi namire.

U ostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Italija – Crna Gora, domaćin Mađarska će igrati sa boljim iz duela Rusija - Gruzija, dok Hrvatska čeka pobednika okršaja Rumunija - Grčka.

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU (BUDIMPEŠTA) – BARAŽ

Ponedeljak
Crna Gora – Turska  17:6

Nemačka - Španija 6:12
17.30: (1,10) Rusija (13,00) Gruzija (9,00)
19.00: (12,00) Rumunija (16,00) Grčka (1,05)

Sreda

Četvrtfinale

Italija – Crna Gora

Mađarska – Rusija/Gruzija

Srbija – Španija

Hrvatska – Rumunija/Grčka

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara