Luka (25) je pokucao na vrata komšija tražeći brašno, potom je usledio masakr: Brutalno je ubio bračni par, a sada kaže da se ne oseća krivim

Novosti Online

20. 01. 2020. u 15:41

Odbranu će da iznese na kraju suđenja, a odgovaraće samo na pitanja svog advokata

Лука (25) је покуцао на врата комшија тражећи брашно, потом је уследио масакр: Брутално је убио брачни пар, а сада каже да се не осећа кривим

Luka Juretić, printscreen

Luka Juretić (25) iz Solina, koji je optužen za teško ubistvo komšije (92) i pokušaj teškog ubistva njegove supruge (87), na početku suđenja na Županijskom sudu u Splitu, rekao je da se ne oseća krivim, prenosi dnevnik.hr.

Kako se navodi, on će odbranu da iznese na kraju suđenja, a odgovaraće samo na pitanja svog advokata.

Juretiću se na teret stavlja da je pre godinu dana u večernjim časovima pokucao komšijama tražeći brašno, a nakon što su ga oni pustili u stan, izudarao ih je tupim tvrdim predmetom a onda im izbo više puta nožem.

Kako su mediji ranije pisali, on je prilikom zločina koristio bat za meso, čekić i manji nož. Žena je pretučena kraj ulaznih vrata, tamo su nađeni i ostaci brašna koje je osumnjičeni došao da traži rekavši komšijama kako mu treba za palačinke.

Kad je ušao u stan, počeo je brutalno da se iživljava nad starcima. Ubica je potom najverovatnije udario ženu s leđa u potiljak te je ona pala na pod. Ne zna se je li njen suprug čuo nekakvo komešanje u hodniku ili ga je napadač iznenadio, no nakon što je ona oborena, došao je do starca i s više udaraca izudarao ga po glavi.

Naime, Juretić je, od njih, u monstruoznom pohodu ukrao ručni sat, zlatni nakit, sitni metalni novac, čokolade, upaljače i spajalice. Potom je otišao u svoj stan da igra videoigre, gde ga je policija i pronašla.

Starac je preminuo na mestu, dok je njegova supruga, koja je zadobila teške povrede, preminula tri meseca kasnije.

Sudija Dinko Mešin odbio je zahtev odbrane da se javnost isključi sa suđenja zbog zaštite optuženog i njegove porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

realist.

21.01.2020. 04:44

Da nebi dosli drugi do ovj slu caj ovog treba javno lincovati, jer to je Ono daj Keru hleba da te Ujeda.