Novak: Jedva čekam da se vratim na teren

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 14:10

I pored pomalo teške izvojevane pobede u prvom kolu Australijan opena aktuelni šampion zadovoljan prikazanim protiv Štrufa

Aktuelni, ujedno i rekordno semostruki šampion Australijan opena odbranu trona na najmanjem kontinentu nije započeo sjajno, ali pobedi od 3:1 nad upornim i snažnim Nemcem Jan-Lenardom Štrufom u zube se ne gleda.

Upravo tako razmišlja Novak Đoković koji je meč prve runde novog izdanja prvog grend slema sezone završio naokon dva sata i 16 minuta igre pune uspona i padova, iza 11 sati uveče

Izabrane vesti

"Drago mi je što sam se vratio na ovo posebno mesto za mene. Ovo je moj najuspešniji turnir, a Australija je zemlja tenisa. Hvala svima koji su ostali da nas podržavaju skoro do ponoći!", nije zaboravio da se na svoj način zahvali domaćinima, ali i brojnim navijačima koji su ga i ove večeri podržavali sa tribina Rod Lejver arene. "Dobro sam počeo iako je bilo gusto, dobio sam lako drugi set, ali onda je Štruf preokrenuo. Često ništa nisam mogao da uradim, ali sam na kraju ipak zadovoljan. Odlično je servirao, služio ga je prvi servis posebno dobro i čestitam mu na odličnom meču."

Pomalo neočekivano težak meč, pre svega zbog padova u igri koje nije uspeo da na svoj način iskontroliše nije uticao na dobro raspoloženje našeg asa koji je ostvario jubilarnu 900. pobedu na ATP turu.

"Doneo sam odluku da uživam u svakom trenutku, da budem još srećniji na terenu i pored svih pritisaka i emocija. Daću sve od sebe da tako ostane. Evo, jedva čekam da se ponovo vratim na teren! Stalno se podsećam koliko sam srećan, od kako znam za sebe sanjao sam o ovakvim stvarima. Kao klinac sam gledao teniske mečeve kada god sam mogao preko televizije, i evo me sada ovde 25 godina kasnije mene neko tako gleda "

I pored toga što je na kraju prošle sezone igrao na Dejvis kupu, a potom na početku ovde na ATP kupu koji je osvojio sa reprezentacijom Srbije, Đoković kaže da je imao dovoljno vremena da se odmori i pripremi za odbranu titule na Australijan openu.
"Nisam se preforsirao i imao sam vremena da se pripremim i oporavim za Australijan open, dobro se osećam. Igrao sam dobro osim trećeg seta i mislim je sve OK. Velika stvar je što smo pobedili na ATP kupu, deliti teren sa nekim od mojih najboljih prijatelja, baš mi je drago što smo nešto osvojili zajedno. To je nezvanično svetsko prvenstvo i veoma smo ponosni na uspeh."

Ako se vreme smiri, to jest kiša u Melburnu dozvoli da se igra i na terenima bez krova, Nole će meč drugog kola odigrati prekosutra, a protivnik će mu biti pobednik meča koji je odložen za utorak,  između Tatsume Itoa i Indijca Prađneša Gunesvarana.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara