NAJAVA DANA (ponedeljak, 20. januar): Prvo Novak na Australijan openu… Zvezda sa Cibonom, plus NBA maraton

Vreme čitanja: 4min | pon. 20.01.20. | 08:11

Pogledajte šta nam od sportskih dešavanja na kladilački meni servira početak radne nedelje

NOVAK ĐOKOVIĆ - JAN LENARD-ŠTRUF, 10.20
(Tenis, Australijan Open)

Počinje Australijan open! Srpski teniseri su tokom noći obavili svoj posao, ali je za kraj, kao šlag na tortu ostavljen meč najboljeg igrača iz naše zemlje – Novaka Đokovića. Čini se da neće imati previše težak posao, pošto će igrati protiv 37. tenisera na planeti, nemačke nade, Jana-Lenarda Štrufa. Može se reći da je ovo Noletov omiljeni grend slem, gde će pokušati da nastavi poteru za „odbeglima“ na večnoj listi.

Izabrane vesti

ATALANTA – SPAL, 20.45
(Fudbal, Italija 1)

Prosto je uživanje ove sezone gledati kako Atalanta igra u italijanskoj Seriji A. Prelep stil fudbala, na veliki broj golova omogućio je sastavu iz Begrama da na ostale gledaju sa veoma visoke pozicije na tabeli, pa su još uvek uključeni u borbu za plasman u Ligu šampiona. Sa druge strane, Spal je izuzetno loš i najozbiljniji je kandidat za selidbu u niži rang. Ako dodamo da je Boginja slavila i u prvom duelu odigranom krajem avgusta, čini se da je sasvim realno da sada ponovi ovaj uspeh.

VEST BROM – STOUK, 21.00
(Fudbal, Engleska 2)

Ne tako davno, susreti između Vest Bromvič Albiona i Stouka su bili u premijerligaškim okvirima. Stanje se od 2017. godine znatno promenilo, pošto su jedan za drugim ovi klubovi napustili društvo najboljih i sada se kroz drugi rang bore za povratak na staze stare slave. I dok domaćoj ekipi to sasvim dobro ide, pošto se nalazi na prvom mestu (mada u poslednjih pet utakmica ne zna za pobedu), Stouk se drži za strunu ne bi li ispao i u treći rang. Sve u svemu, jaku borbu ipak treba očekivati.

SENT-PRIV – MONAKO, 20.55
(Fudbal, Francuska kup)

Godinama unazad francuski Kup slovio je za takmičenje u kojem su iznenađenja gotovo redovna pojava. Imali smo ih i ove sezone, ali čini se u daleko manjoj meri, pošto će se od niželigaša samo Limone, Epinal, Po, Belfor i još poneko naći u osmini finala. Većina je prošla dalje u direktnim okršajima u duelima sa timovima sličnog kvaliteta. Ipak, čudu se nada „maleni“ Sent Priv, koji u završnoj utakmici šesnaestine finala dočekuje Monako. Ko zna, možda je najbolje ostavljeno za kraj?

RIZE – GENČLERBIRLIGI, 18.00
(Fudbal, Turska 1)

Rize i Genčlerbirligi večeras mogu da odigraju jedan potpuno opušten duel. Od borbe za Evropu su odavno digli ruke, a čini se nemogućim da bi do kraja mogli da upadnu u neku ozbiljniju borbu za opstanak, naročito uzimajući u obzir kvalitet sastava koji imaju. Zbog toga bi moglo da bude dosta golova, što je stil koji uglavnom više odgovara gostima.

HJUSTON – OKLAHOMA, 23.00
(Košarka, NBA)

Veliki NBA maraton na programu je ovog ponedeljka. Utakmice kreću još u 20.00 po našem vremenu i potrajaće sve do ranog jutra, što garantuje nezaboravan užitak u najboljoj košarci. A fantastičnu utakmicu mogli bismo da gledamo na povratku Rasela Vestbruka na „mesto zločina“ gde je proveo tolike godine svoje karijere. Vreme je da vidimo da li će osvetu servirati baš protiv „svojih“, jer Hjustonu su pobede neophodne kako bi se vratio na dobru stazu.

MAJAMI – SAKRAMENTO, 23.00
(Košarka, NBA)

„Srpski“ Sakramento ima težak posao. Nakon četiri uzastopna poraza, plej-of deluje sve dalje za Nemanju Bjelicu i Bogdana Bogdanovića, pa je pobeda imperativ na Floridi. Hit se nalazi u sasvim dobroj poziciji, ispred njih na Istoku je samo Milvoki, tako da su zaista veliki favoriti da dođu do pobede. 

MILVOKI – ČIKAGO, 23.00
(Košarka, NBA)

Nema ove sezone spasa od kaznene ekspedicije Milvoki Baksa. Svaka čast svima ostalima, ali ono što rade Janis i drugari u dosadašnjem delu sezone zaslužuje da ih stavimo na vrh liste kada su favoriti za osvajanje prstena u pitanju. Čikago će pokušati da im nanese tek sedmi poraz u ovogodišnjem takmičenju, a tek treći na strani, što naravno, neće biti nimalo lako.

CRVENA ZVEZDA – CIBONA, 18.00
(Košarka, ABA liga)

 

Paklena nedelja nije baš prošla po planu za košarkaše Crvene zvezde. Jedinu pobedu protekle sedmice uspeli su da ubeleže protiv Mege u ponedeljak, nakon čega su usledili neuspesi u Evroligi protiv Žalgirisa i Albe, koji su ih poprilično udaljili od borbe za plasman među najboljih osam. Sada je na redu Cibona, a pobeda na ovom meču značila bi odlazak na treće mesto na tabeli u ABA ligi.

ZENIT – CSKA MOSKVA, 18.00
(Košarka, VTB liga)

Mogao je Zenit vrlo lako da veže četvrtu uzastopnu pobedu ovog petka, ali nije imao sreće i umešnosti da do kraja obrne ekipu Valensije. Sa druge strane, CSKA iz Moskve se probudio, vezao je tri veoma važne pobede u Evroligi i sada polako, ali sigurno počinje da sustiže timove iz vrha. Ovoga puta, dva ruska velikana ukrstiće koplja u okviru regionalne VTB lige u kojoj pobeda mnogo više znači Zenitu, koji još nije „siguran“ za plej-of. Donedavno je bio i van zone koja vodi dalje, ali se sa dva vezana trijumfa „iskupio“.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara