KOTORANIN LIKVIDIRAN U NEZAPAMĆENOJ SAČEKUŠI NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Smaknuće pred decom poruka je saradnicima
Foto: Nemanja Nikolić

BEZ MILOSTI

KOTORANIN LIKVIDIRAN U NEZAPAMĆENOJ SAČEKUŠI NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Smaknuće pred decom poruka je saradnicima

Crna Hronika -

Svirepo: Ubice Marka Vukovića načinom izvršenja zločina su htele da kazne prevaru u poslu, smatra kriminolog Radovanović

Ubistvo Kotoranina Marka Vukovića (41) na Bežanijskoj kosi u Beogradu, koje se desilo 17. januara pred njegovom maloletnom decom, verovatno je delo narko-mafije i jedna je od najsurovijih i najagresivnijih mafijaških likvidacija koje su se dogodile na ovim prostorima, smatra kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Dobrivoje Radovanović
Dobrivoje Radovanovićfoto: Media centar

Radovanović je za Kurir objasnio da ovo ubistvo predstavlja vrhunac surovosti, agresivnosti i primitivizma pripadnika organizovanih kriminalnih grupa.

- S obzirom na to da je ubistvo izvršeno pred decom, a da ona nisu povređena, verovatno je delo profesionalca. Ipak, izvršiti likvidaciju pred decom i u blizini škole je zabrinjavajuće. Ranije se znalo, ako su tu i deca, ubistvo se odlaže, nažalost, ovde to nije bio slučaj - objašnjava naš sagovornik.

Žrtvin BMW... Vuković bio za  volanom, deca  sedela pozadi
Žrtvin BMW... Vuković bio za volanom, deca sedela pozadifoto: Nemanja Nikolić

On ističe da su u poslednje vreme učestala ubistva u kojima se ne vodi mnogo računa o okolnostima u kojima se žrtva nalazi. - Mafija se očigledno deli na neke delove od kojih je narko-mafija najzloćudnija i najmanje pazi na posledice koje ostavlja okolo - objašnjava Radovanović.

Prema njegovim rečima, ubistva su u organizovanom kriminalu način delovanja, metod kojim oni rade, a ne cilj sam po sebi. - Ne radi se ubistvo tek tako, već zato da se prenese neka poruka, da se naplati neki dug, da se kazni prevara u poslu ili slično - kaže naš sagovornik.

S druge strane, kako kaže, „moguće je da je to bila jedina prilika za napadača da obavi posao za koji je plaćen“.

Marko Vuković likvidiran je naočigled dve ćerke, koje idu u šesti i treći razred, kao i pred sinom (5). - Pretpostavlja se da je Vuković došao do OŠ „Borislav Pekić“. Kada su mu ćerke izašle iz škole i sele u BMW X5, parkiran na parkingu preko puta, ubica je prišao s leđa automobilu i kroz vozačevo staklo pucao Vukoviću u glavu. Ispalio je devet metaka - kaže izvor.

ČINJENICE

- januar 2018 - Aleksandar V. upucan je pred decom u glavu u njihovom stanu u beogradskom naselju Višnjička banja

- jul 2017 - Igor Mitrović ubijen u Baru pred suprugom i dvoje male dece, kada je zaustavio auto, a ubica mu je pucao u glavu i u vrat

- januar 2017 - U Novom Sadu ispred OŠ „Đura Daničić“ napadač je pucao u džip u kom je pored vozača N. U. bilo i dete

Pomorac

UMEŠAN U ŠVERC KOKAINA?

Ubijeni Vuković je crnogorski državljanin, a nedavno se preselio u Beograd iz Belgije. Bio je pomorac, a sumnja se da je učestvovao u švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu prekookeanskim brodovima.

- Iako nije bio član nijednog kriminalnog klana, sumnja se da je sarađivao s njima - podseća izvor.

Kurir.rs/ J. R. Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track