Vest se proširila Tviterom: Makron je u pozorištu; Juriiiiš VIDEO

Nakon dojave na Tviteru, demonstranti pokušali da upadnu u pozorište u kom je bio francuski predsednik Emanuel Makron. Nastao sukob s policijom i jurnjava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.01.2020.

07:45

Vest se proširila Tviterom: Makron je u pozorištu; Juriiiiš VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani

Francusku inaše već danima potresaju protesti protiv Makronove reforme penzionog sistema. U nedelju su "najproblematičniji" bili radnici Pariske opere, koji su izvodili performanse ispred zgrade Opere upućene Makronu.

Međutim, tokom večernjih sati putem društvene mreže Tviter proširila se vest da je francuski predsednik otišao sa suprugom u pozorište u desetom pariskom distriktu. Gomila je krenula ka zgradi pozorita i pokušala da probije kordon policije koji je obezbeđivao ulaze u zgradu.

U sukobima s policijom, ako je suditi prema snimcima objavljenim na društvenim mrežama, nema povređenih, a Makronovi su supeli, kako se navodio da uteknu demonstrantima koji su jurili za predsednikovim automobilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: