Setjen već ušao u istoriju Barselone

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.01.20. | 00:06

Katalonci sa 1.005 pasova oborili klupski rekord

Prva utakmica i odmah rekord! Kike Setjen je na svom debiju na klupi Barselone proslavio minimalnu pobedu protiv Granade (1:0), ali je zato već ušao u anale kluba sa Nou Kampa.

Naime, Barsa je na ovoj utakmici imala čak 1.005 pasova, što je više nego ikada do sada na nekom meču. Videlo se od prvog minuta da Setjen insistira na posedu lopte i strpljivom traženju rupe u gostujućem bunkeru, koji je srušen tek 15 minuta pre kraja, kada je Granada ostala sa igračem manje. Strelac gola bio je Mesi.

Izabrane vesti

Ovaj broj pasova je ujedno i drugi najveći u istoriji fudbala. Jedini tim koji je bio uspešniji je Bajern Minhen, koji je u martu 2014. godine ostvario 1.033 dodavanja protiv Herte. Imate pravo jednom da pogađate ko je bio trener Nemaca te sezone. Da, bio je to Gvardiola.

I na trećem mestu večne liste je Barselona, koja je imala 988 pasova protiv Levantea u maju 2011. godine, potom sledi Mančester siti sa 979 dodavanja protiv Bazela u martu 2018. i 942 protiv Svonsija u aprilu iste godine. Ponovo, dakle, Gvardiola...

Ako je suditi po prvoj utakmici, Setjen vraća Barselonu svojim korenima.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara