Region

0

Dodik podržao Čovićev zahtev za promenu Izbornog zakona BiH

Autor: JU

Izvor: Beta

Dodik podržao Čovićev zahtev za promenu Izbornog zakona BiH

Izvor: Foto: Medija centar

Dodik je naveo da su potrebne promene Izbornog zakona BiH kojim bi se, kako je naveo, dala prilika Srbima, Hrvatima i Bošnjacima da biraju svoje predstavnike.

Prema njegovim rečima, to je jedini način da BiH obezbedi mir i stabilnost, dodavši da se svako nametanje rešenja drugima pokazalo kao neprihvatljivo.

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da je Dejtonskom sporazumu uspostavljen važan princip da BiH može da egzistira samo uz dogovor tri naroda i dva entiteta, ali da su ga predstavnici međunarodne zajednice skrnavili, te da je bilo "puno petljavina".

"Ako neko želi da gradi BiH, kao što to želi (lider SDA) Bakir Izetbegović i politika međunarodne zajednice na način da kažu Hrvatima da su marginalni, onda je to poruka i nama", ocenio je srpski član Predsedništva BiH.

On smatra da je BiH "zarobljenik loše postavke visokih predstavnika i međunarodne zajednice u prošlom vremenima, koji su skrnavili Dejton i nisu razvijali potencijal da se tri naroda i dva entiteta dogovaraju".

Dodik je istakao da tako nešto ne može dati rezultata, dodavši da nije optimista kada je reč o BiH.

"Tu sve ide teško, nikako, puno je petljavina. Ako se danas dogovorite nešto sa Izetbegovićem, ne znači da će večeras biti tako i uvek se traži neki dogovor na dogovor", naveo je on.

Dodik je ponovio da je neprihvatljiv Zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, jer je njime, kako je ocenio, učinjena diskriminacija prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenoj imovini, te da treba podržati zahteve za njegovo ukidanje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR