Najnovije vesti
Vesti Politika
SNS osudio nove pretnje na račun predsednika Srbije

SNS osudio nove pretnje na račun predsednika Srbije

Više zvaničnika SNS osudilo je danas nove pretnje upućene predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, i pozvalo nadležne državne organe da reaguju i sankcionišu odgovorne.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Aleksandar Vučić Foto: Dragan Kujundžić / Tanjug
Aleksandar Vučić

Potpredsednik Gradskog odbora Beograd i član Predsedništva Srpske napredne stranke Milosav Miličković ocenio je da je "skandalozno šta sebi dopuštaju Ðilasovi, Jeremićevi i Boškovi sledbenici".

"Sve pretnje su organizovane i dirigovane, pa smo tako juče imali pretnje Vesne Pešić i Boška Obradovića, a danas je to ludilo pojačano izjavom Slavka Tatića koji je rekao "samo mrtvi Vućići su dobri Vućići'", ocenjio je Miličković.

On je najoštrije osudio sve pretnje kojima se zastrašuju svi građani Srbije, a život predsednika Vučića i članova njegove porodice ugrožava, saopšteno je iz GO SNS.

Predsednik Odbora za koordinaciju službi bezbednosti Igor Bečić upitao je tužilaštvo da odgovori da li se nekažnjeno u Srbiji po ko zna koji put može otvoreno pozivati na ubistvo predsednika Republike.

"Predsednik Vučić je ponovo, ko zna koji put, preuzeo na sebe da govori otvoreno o ozbiljnim nepopularnim temama bez straha za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice. Upirući prst u ozbiljne kriminalce, prozivajući ih po imenu i prezimenu, javno i bez straha on je očigledno uzbunio raznorazne duhove sveta kriminala. I samo nekoliko dana kasnije bivša demokratska uzdanica Vesna Pešić javno poziva na njegovo ubistvo", naveo je Bečić u saopštenju.

Pročitajte još

Takođe, Bečić je upitao i da li je "poziv Vesne Pešić na njegovo ubistvo odgovor Vučiću na ukazivanje javnosti na činjenicu da je tužilac pustio šefa narko mafije Koraća da se slobodno šeta Beogradom i ugrožava našu decu".

"Da li je zaista moguće da je predsednik države usamljen u borbi protiv organizovanog kriminala i da ni jedan pravosudni organ nije spreman niti hrabar da se upusti u tu borbu i da radi svoj posao", pita Bečić.

Igor Bečić
Foto: O. Bunić / RAS Srbija
Igor Bečić

Član Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke i predsednik Opštinskog odbora Vračar Nenad Ðorđević najoštrije je danas osudio kao monstruozne pretnje koje je uputio član DS-a sa Vračara Slavko Tatić i njegovu izjavu "samo mrtvi Vučići su dobri Vučići".

"Ova poslednja u nizu pretnji pokazuje na šta su spremni oni koji mrze predsednika Srbije Aleksandra Vučića samo zato što je stao na put kriminalu i korupciji koja je vladala Srbijom do 2012. godine i zato što vodi našu državu u bolju budućnost", naveo je Ðorđević.

On je dodao da je Slavko Tatić poznat na Vračaru kao preletač iz SPO u stambenu komisiju DS, zarad ogromnih finansijskih interesa. Takođe, istakao se kao član Veća opštine Vračar u mnogim korupcionaškim afererama tokom njegovog mandata.

"Nadam se da će reagovati nadležne institucije i da će biti pokrenuti postupci protiv Tatića i svih onih koji pozivaju na ubistvo predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, ali i članova njegove porodice", naveo je Ðorđević.

"Posle jučerašnjih pretnji Vesne Pešić i Boška Obradovića, danas imamo novu pretnju opasnu po život predsednika Vučića, samo što je današnju morbidnost izrekao Slavko Tatić", kaže sekretar Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Aleksandar Marković. On ocenjuje da su "nasilje, pozivi na ubistvo i linč očigledno ono oko čega se slažu, ali i utrkuju predstavnici Ðilasovog SzS-a".

Marković dodaje i da je zgrožen besramnim i morbidnim pretnjama koje su postale svakodnevnica, i pozvao pristojnu i modernu Srbiju da podigne svoj glas protiv toga.

Nadležne državne organe pozvao je da reaguju i konačno sankcionišu govor mržnje i pretnje koje se upućuju članovima Srpske napredne stranke, a pre svega predsedniku Vučiću i njegovoj deci i porodici, jer kako ističe ovakav govor prevazilazi sve granice pristojnosti.