SAD: U Tokio sa drim timom? 1Foto: EPA-EFE/ADAM S DAVIS

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) trebalo bi da u najjačem sastavu nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Amerikanci očekuju novi „drim tim“ koji će vratiti slavu nacionalnoj košarci posle razočaravajućeg nastupa na Mundobasketu, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Selekcija SAD koju vodi trener Greg Popović je, zbog brojnih otkaza, doživela debakl na Svetskom prvenstvu u Kini i završila ga na šestoj poziciji.

Više od 15 igrača je otkazalo Popoviću, ali se sada očekuje da svi budu prisutni u olimpijskom timu, kako bila odbranjena zlatna medalja osvojena pre četiri godine u Riju.

Među onima koji nisu igrali u Kini su Entoni Dejvis, Bredli Bil, Džejms Harden, Demijan Lilard, Kevin Lav, Si Džej Mekalum, podseća RTS.

Američki mediji preneli su da su i sami igrači spremni da se obavežu na igranje za nacionalni tim preko leta, u šta je uveren i sportski direktor reprezentacije Džeri Kolanđelo.

„Očekujem da se svaki američki košarkaš kojeg pozovemo odazove i da će biti na raspolaganju za konačnih dvanaest. Preliminarni spisak objavićemo krajem januara“, rekao je Kolanđelo za Njujork Tajms.

Novinar ovog lista Mark Stajn je potvrdio je da će do kraja meseca košarkaški reprezentativni program SAD objaviti širi spisak igrača na koje će selektor računati.

Od 1992. godine SAD samo jednom nisu uspele da osvoje zlatnu medalju, i to na na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine, kada su se zlatom okitili Argentinci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari