Sve puca u grupi 2: Mađari tukli Slovence i sačuvali šanse za polufinale

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.01.20. | 17:50

Island se pobedom nad Portugalijom vratio u borbu - 28:25

Kakva ludnica u grupi 2 na Evropskom prvenstvu u rukometu! Dok je u grupi 1 Hrvatska već prošla dalje, a samo čudo može da spreči Španiju da joj se pridruži, u drugoj grupi sve puca od neizvesnosti.

Prve dve današnje utakmice dobili su autsajderi na papiru! Najpre je Island savladao Portugaliju i vratio se u trku za polufinale. Teško da će se probiti do njega, ali šanse postoje – 28:25 (14:11).

Izabrane vesti

Da je Portugalija danas slavila, otišla bi na šest bodova i polufinale bi joj bilo pred nosom. Daleko od toga da je ostala bez šansi, ali moraće sada težim putem. Island je imao nula bodova u grupi do ove utakmice, a sada je i on u igri za prolaz, mada moraće žestoko da se pomuči, jer u narednom kolu ide na Norvešku.

Što se tiče meča, Island je sjajno krenuo, poveo 6:1, držao prednost tokom celog poluvremena, da bi Portugalija u drugom stigla i prestigla na 17:16. Odmah posle toga momci sa severa su ponovo preuzeli vođstvo i uz jedno izjednačenje (22:22), uspeli da dođu do pobede. Igrač utakmice bio je Janus Smarason sa osam golova.

Do velike pobede došla je Mađarska u duelu sa Slovenijom – 29:28. Sada su naše severne komšije na četiri boda, isto koliko imaju i Janezi, ali sada sa boljim međusobnim skorom od njih.

Pritom, Mađari imaju do kraja okršaje sa Švedskom i Portugalijom, te se čini da drže u rukama konce svoje sudbine.

Imala je Slovenija priliku danas da pobedom napravi ogroman korak ka polufinalu, ali nije uspela. Sve je bilo u redu u prvom poluvremenu, dobili su puleni Ljube Vranješa taj deo meča sa 16:13, međutim, sve se prosulo u nastavku. Mađarska je serijom 6:2 brzo došla do preokreta (19:18), koje je sačuvala do kraja, s tim da je rezultat varirao od jednog do tri gola razlike.

Maestralnu partiju odigrao je Bence Banhidi, pivot Segeda, koji je postigao devet golova iz 10 šuteva, dok je Patrik Ligvetari bio strelac šest golova iz isto toliko pokušaja. Kod Slovenaca Jure Dolenec je bio najbolji sa osam pogodaka, dok najbolji igrač ekipe na ovom prvenstvu Dean Bombač nije uspeo da se upiše u strelce.

Foto: Reuters

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE – DRUGA FAZA, 2. KOLO

GRUPA 1 (BEČ, AUSTRIJA)

Subota
Belorusija - Češka 28:25 (13:11)

Španija - Austrija 30:26 (17:16)

Hrvatska - Nemačka 25:24 (11:14)

GRUPA 2 (MALME, ŠVEDSKA)

Nedelja
Portugalija – Island  25:28 (11:14)

Slovenija – Mađarska  28:29 (16:13)

Norveška - Švedska  23:20 (12:8)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara