Tenis

Džumhur: Pobjeda bi bila velika stvar

Džumhur: Pobjeda bi bila velika stvar
Foto: N.N. | Džumhur: Pobjeda bi bila velika stvar

Šampion Australijen opena i drugi reket svijeta Novak Đoković spreman je za odbranu trofeja na prvom grend slem turniru sezone. Takmičenje na prvom grend slem turniru počinje i najbolji bh. teniser Damir Džumhur, koji će odmjeriti snage sa Stanom Vavrinkom.

Ohrabren trijumfom srpskog tima na premijernom ATP kupu, Novak je stigao u Melburn spreman za najveća iskušenja, a sutra će izaći na teren i rival će mu biti Jan Lenard Štruf. Noletu bi pobjeda donijela jubilarni 900. trijumf u profesionalnoj karijeri. Srpski teniser bi tako ušao u "klub 900" u kojem su sada Džimi Konors, Rodžer Federer, Ivan Lendl, Rafael Nadal i Giljermo Vilas.

"Ti rekordi su svakako motivacija. Istovremeno, sve to me, naravno, čini ponosnim zbog svega što sam učinio u karijeri. Daju značaja na tome zbog čega se i dalje takmičim na profesionalnom nivou", rekao je Đoković, koji se osvrnuo i na nezaobilaznu temu - šumske požare u Australiji:

"Ovo je velika tragedija za Australiju. Nimalo nije lako videti sve te ljude koji pate zbog te vatrene sile. S vremena na vreme priroda nam pokazuje koliko smo mali naspram nje. Svi daju sve od sebe kako bi bilo jasno kroz šta prolaze ljudi, životinje, eko-sistemi i kako bi doprineli da se sve to sanira na neki način".

On je takođe dodao da sportisti čine sve što je moguće da pomognu svima koji su u nevolji. Na kraju je istakao i da je bio zabrinut da bi smog u Melburnu mogao da utiče na njega i ostale igrače.

"Da budem iskren, bio sam veoma zabrinut nekoliko dana. Melburn je u tih nekoliko dana kada je bilo najkritičnije tokom kvalifikacija bio najzagađeniji grad na svetu. Bilo je tužno videti igrače i sakupljače loptica kako kolabiraju. Ipak, imao sam veru u Melburn da će se vreme brzo promeniti. Poslednja tri dana je sve bilo dobro, vazduh je svež, kao da se ništa nije dogodilo. Da li će tako ostati, to ne znamo. Nadajmo se da zbog zdravlja svih igrača neće imati uticaja. Nadajmo se da je ono najgore iza nas", jasan je Nole.

Neuporedivo teži zadatak od Đokovića imaće Džumhur, koji će sutra za plasman u drugo kolo igrati protiv Varinke. Iskusni Švajcarac je 2014. osvajao pehar na ovom turniru.

"Nikad nije dobro igrati s igračima koji su osvajali grend slem i koji su među 15 nositelja. Ovo je igrač sa kojim sam u tri omjera slavio dva puta i kojeg dosta dobro znam. Grend slem je nešto drugačije i takve igrače je najteže pobijediti. Biće ovo težak i iscrpljujući meč. Dobra stvar je što sam imao nekoliko mečeva prije ovog turnira i uspio sam da uđem u formu. Pobjeda protiv Vavrinke, koji ovdje igra dobro, bila bi velika stvar. Daću sve od sebe i ovo je za mene dobar ispit da vidim kako ću da počnem sezonu", rekao je Džumhur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije