Kuburović pozdravlja reakciju tužilaštva povodom Pešićke

Tanjug

19. 01. 2020. u 14:33

Ministarska pravde Nela Kuburović pozdravila je danas reakciju tužilaštva i inicijativu da preispita da li postoje elementi krivičnog dela u tvitu Vesne Pešić, koji smatra slandaloznim

Кубуровић поздравља реакцију тужилаштва поводом Пешићке

Foto Arhiva VN

Članica Predsedništva SNS-a i ministarska pravde Nela Kuburović pozdravila je danas reakciju tužilaštva i inicijativu da preispita da li postoje elementi krivičnog dela u tvitu Vesne Pešić, koji smatra slandaloznim.

“Pozivanje na ubistvo predsednika bilo koje države, a pogotovu u onoj u kojoj pre nesto više od 15 godina ubijen premijer, i to u trenutku kada su upravo politicki istomisljenici Vesne Pešić bili na vlasti, govori samo da građani na predstojećim izborima biraju između Srbije u kojoj se nasilje, kriminal i vešala na ulici ne tolerišu, Srbije koja gradi puteve i otvara nova radna mesta - i Srbije u kojoj se upiru cevi snajpera na legitimno izabranog predstavnika naroda, izaziva nered i haos na ulicama, i ne postuje volja građana”, rekla je Kuburovićeva.

U reagovanju dostavljenom Tanjugu, ona je naglasila da Srbija više nikada ne sme biti zemlja tajkuna i kriminalaca u kojoj se pištoljima i motkama zavodi red na ulici.

Istakla je da su upravo tako radili i dalje rade pristalice Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića “s Vesnom Pešić kao maskotom na čelu parade”.

"Demokratska drzava u kojoj se poštuju prava i slobode svakog građanina, u kojoj se jednako kažnjavaju svi koji su se o zakon ogrešili, perspektiva za bolju budućnost jeste Srbija koju građani žele. To je Srbija u kojoj nema mesta za nasilnike, siledžije, govor mržnje i pozivanje na ubistvo bilo koga”, poručila je Nela Kuburović.

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je odeljenju za Visoko tehnološki kriminal da istraži sporne navode Vesne Pešić objavljene na društvenoj mreži Tviter.

Pešićeva je na svom nalogu napisala: “Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku, da znate - sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Hapsenja

19.01.2020. 16:33

Svaka diktatura se sa hapsenjima i rusi.Ponekad se namerno izazove vlast da krene.Samo je problem ako se sve vise i vise pesicke javljaju do totalno rusenja sistema zapad, mediji vlast koji rade protiv Srpskih interesa.Nista svoje Srbija vise ne poseduje.Sve ste otudjili i mlade proterali. Gore za Srbiju udruzeno niste mogli. Odavno ste ispalili metak u celo Srbiji i vlast i medi

RosaLux

20.01.2020. 00:12

Gospođa Pešić je uvek bila anti-jugoslovenski I anti-srpski orijentisana. Ja zapadu je držala tribine pod imenom "Mi za Mir" na kojima je krivice Za raspad SFRJ pripisivala samo Srbima. Nepatriotsko ponašanje!

Ko je naručilac

20.01.2020. 11:45

Tužioci moraju da utvrde naručioce ovih glupih i opasnih izjava, tj kome one idu u prilog ? Meni je sumnjiv Vesić, jer on te izjave odmah koristi da optužuje Đilasa i Obradovića