Vesti

0

Narodna stranka: Novom Sadu preti ekološka katastrofa zbog regionalne deponije

Autor: VV

Izvor: Beta

Narodna stranka: Novom Sadu preti ekološka katastrofa zbog regionalne deponije

Narodna stranka je navela da gradska vlast planira izgradnju nove deponije "tik uz sadašnju, koja je sama po sebi jedan od najvećih ekoloških problema u Srbiji".

"Prostim rečnikom, planiraju da neposredno uz postojeću deponiju u Novom Sadu pridodaju otpad iz još sedam opština u Vojvodini, a da pritom umesto rešenja instaliraju novi problem, sa mogućim katastrofalnim posledicama po zdravlje ljudi i životnu sredinu", piše u saopštenju.

Narodna stranka je zatražila hitnu reviziju tog plana, dodatna objašnjenja, kao i uključivanje šire stručne javnosti u rešenje tog problema.

Dodali su da bi se planirana regionalna deponija nalazila u neposrednoj blizini naselja, na lokaciji koja je već značajno opterećena podzemnim vodama koje su poseban problem prilikom izgradnje sanitarne deponije.

"Pod patronatom Aleksandra Vučića, Miloša Vučevića i ostalih poluobrazovanih političara iz SNS-a, Srbija tone sve dublje u sopstveno zagađenje i nalazi se decenijama udaljena od civilizacijskih rešenja, a ovim i ovakvim nametnutim potezima vlast pokušava da preko 500.000 Novosađana gurne i u duboku egzistencijalnu krizu", navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se i da bi usvajanjem ovog plana bila ubijena i poslednja nada da se Novi Sad može spasiti od "ekološke katastrofe".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR