');
Najnovije vesti
Blic Vesti Srbija

SREDNJOŠKOLAC NAJBRŽI U VALJEVU Aleksandar prvi doplivao do Časnog krsta, pa čast podelio sa troje osnovaca - rođenom braćom i sestrom

Aleksandar Kovačević, učenik Tehničke škole u Valjevu i mladi vaterpolista, bio je najbrži u plivanju za Časni krst u reci Gradac na "Berkovoj brani", ali je tu čast podelio sa troje osnovaca iz porodice Ratković, koji su takođe učestvovali u desetom po redu plivanju za Bogojavljenski krst u Valjevu.

Bogojavljanje plivanje 2020 Aleksandar Kovacevic prvi do krsta Foto: P. V. / RAS Srbija
Bogojavljanje plivanje 2020 Aleksandar Kovacevic prvi do krsta

Prvi put na Gradcu u plivanju za Časni krst učestvovala su dva rođena brata i sestra - Mika, Milorad i Gala iz porodice Ratković, učenici od petog do osmog razreda osnovne škole.

Foto: P. V. / RAS Srbija

Do krsta je prvi doplivao Aleksandar Kovačević, đak Tehničke škole koji trenira vaterpolo, ali je, kako je istakao, "čast koju je stekao na ovaj način podelio sa najmlađim učesnicima, osnovcima Ratkovićima".

Pročitajte još

U Bogojavljenskoj trci učestvovao je 61 plivač, među kojima su bile i dame Radica Munjić i Ana Marović, a kao predstavnik eparhije valjevske plivao je đakon Dragan Stanojević, koji je i jedan od organizatora manifestacije.

Bogojavljensko plivanje za Časni krst u Valjevu je prvi put organizovano 2010. godine, a ova godina je rekordna po broju učesnika.