Dačić pitao zvaničnike u Crnoj Gori: Kad vam krvna zrnca nisu bitna, što onda NEMA SRBA na nekoj državnoj funkciji?

Novosti Online/ M. S.

19. 01. 2020. u 11:00

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova pita crnogorske zvaničnike

Дачић питао званичнике у Црној Гори: Кад вам крвна зрнца нису битна, што онда НЕМА СРБА на некој државној функцији?

Ivica Dačić Foto N. Skenderija

Potpredsednik Vlade Srbije i njen ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je vlasti u Crnoj Gori da javno saopšte ime i prezime jednog Srbina koji je na nekoj državnoj funkciji u toj zemlji, piše podgorički portal "Borba".

-Neka crnogorske vlasti zvanično odgovore koliko Srba ima u državnoj administraciji, i kako to da Srba ima 29 odsto a u javnoj službi samo pet, šest ili kako optimisti kažu osam odsto? I kako se to zove ako nije diskriminacija? To mene zanima. A što se tiče slučaja Vinka Purića, čime oni to mene demantuju, to što radi u privatnoj firmi, i to posle sedam godina bez posla otkad je otpušten iz Ministarstva poljoprivrede. Uostalom, neka mi navedu jednog Srbina koji je na nekoj funkciji u Crnoj Gori, a ima ih 29 odsto, rekao je Dačić.

- Neprikladno bi bilo, kako kaže, da to poredi sa Srbijom, “gde gotovo ne možeš da nađeš nekog direktora ili rukovodioca a da nije iz Crne Gore".

-I onda ja prebrojavam krvna zrnca. Pa kad vam krvna zrnca nisu važna što nema Srba u državnoj administraciji i javnoj službi, upitao se Dačić, koji je pre par dana kazao da i da svako ko se izjasni kao Srbin u Crnoj Gori dobije otkaz.

-To nisu priče, to je istina. Šef mog obezbeđenja koji je ovde prisutan je iz Bijelog Polja. Njegov brat je radio u Ministarstvu poljoprivrede u nekoj inspekciji, a kad se izjasnio kao Srbin, dobio je otkaz. Koliko ima takvih, upitao je Dačić, u jednoj emisiji, psole čega je reagovala Vlada Crne Gore na i navela da je u pitanju "još jedna lažna vest plasirana protiv Crne Gore", navodeći da je Purić dobio ugovor o zaposlenju u novembru, ali ih je Dačić demantovao tvrdnjom da je reč o privatnoj firmi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

SaleA

19.01.2020. 15:13

Pa zato i propada sve redom sto su CG-ci na funkcijama, vecinom po sistemu - ubaci svoga. Da se malo procesljaju kvalifikacije, vise od pola bi ih leteli sa funkcija.

Gagymad

19.01.2020. 15:35

Dacicu pocni oduzimati pod hitno ta dvojna drzavljanstva ovim milogorcima sto se setkaju, lece i rade po Beogradu i Novom Sadu.

TIG

19.01.2020. 15:47

na popisu su se izjasnili 48 odsto da koriste srpski znaci ne srpskohrvatski ko maticni jezik. oni 28 su odlucno rekli da su Srbi znaci pitanje su 20 odsto shvatili da je pitanje nacionalnosti a ne kojoj kulturi pripadaju. posle pada antisrpskog rezima i odrzavanje popisa stvari bi sasvim drugacije igledali.

Stevo

19.01.2020. 16:02

Potpuno tacno. Po Beogradu i Novom Sadu u 90posto slucajeva na direktorskim pozicijama su crnogorci. U raznolikim institucijama, a imovina im je bezgranicna po Srbiji. U NS u skoro svim studentskim domovima na celu su crnogorci

Stop Milogorci

19.01.2020. 16:50

@Stevo - Ko vam je kriv Srbi, kad dopustate sve to! Vase drustvo je pretoleratno na svoju stetu plus sto ste autosovenisti, unistavate i ponizavate samog sebe!

Pera kojot genije

19.01.2020. 16:21

Treba te milogorce pistaviti na mesto koje zasluzuju, da budu manji od makovog zrna.

Neko ovdje lud, sta li?

19.01.2020. 17:06

A ti iz Crne Gore koji su na funkcijama u Srbiji "da li su oni crnogorci /pravoslavci ,ili srbi iz Crne gore.Dedera Dacicu reci nam to.

Isak Pasa

19.01.2020. 19:11

@Neko ovdje lud, sta li? - Nema kriminalca u Srbiji kome makar pra deda nije bio crnogorac.Kazu okupirani osamnaesste pa se oslobodili.Sve to treba da se vrati u vukojebine odakle su i dosli

Dobrivoje

19.01.2020. 17:07

Dacicu pa to samo u Srbiji ima da vise od polovine njih, u karikama vlasti, rukovode Crnogorci?Skolovani Srbi sa korenima iz Srbije, moraju napustati zemlju ,odlaze da rade u instranstvu.Kada ce Srbija menjati zakon i misliti ,najpre na svoje gradjane.Crnogorci imaju i Crnu Goru,u Beograd su "veliki" a u Podgorici "ponosni"Crnogorci.

Вукашин

19.01.2020. 17:12

Урадите нешто са државним врхом Црне Горе и Милом. Урадите нешто конкретно што се ради у нормалним државама у оваквим ситуацијама. Доста више са безвезе говорима и изјавама!

zaliv.net

19.01.2020. 17:31

Pametno bi bilo da se nesto uradi jer magarcima jedino "motka" pokaze pravi put!