VELIKA DRAMA U LJUBLJANI: Mornar posle produžetka pobedio Cedevita Olimpiju i ZAKOMPLIKOVAO borbu za plej-of
Foto: Cedevita Olimpija

ABA LIGA

VELIKA DRAMA U LJUBLJANI: Mornar posle produžetka pobedio Cedevita Olimpiju i ZAKOMPLIKOVAO borbu za plej-of

Košarka -

Košarkaši Mornara iz Bara pobedili su danas na gostujućem terenu posle produžetka u Ljubljani Cedevita Olimpiju sa 91:90 (18:23, 26:20, 19:20, 16:16, 12:11), u utakmici 16. kola ABA lige.

Mornar je 17 sekundi pre kraja regularnog dela izjednačio "trojkom" Dereka Nidama, za 79:79. Posle toga "trojku" je promašio Rajan Boutrajt i utakmica je otišla u produžetak.

Crnogorski tim je devet sekundi pre kraja poveo sa 91:88 poenom sa linije za slobodna bacanja Lensa Herisa. Posle toga, sa druge strane oba slobodna bacanja iskoristio je Jaka Blažič, pa je ljubljanski tim prišao na poen zaostatka.

Na šest sekundi pre kraja Heris je promašio oba slobodna bacanja, pa je Cedevita Olimpija imala šut za pobedu, ali je neprecizan bio Kodi Miler Mekintajer.

Mornar su predvodili Nidam sa 22 poena i šest skokova, Heris sa 16 i Džejkob Pulen sa 13 poena i sedam asistencija.

Kodi Miler Mekintajter bio je najefikasniji u poraženom timu sa 23 poena, pet skokova četiri asistencije i četiri ukradene lopte. Mikel Hopkins postigao je 17 poena uz devet skokova, a Blažič 10 poena.

Cedevita Olimpija je pretrpela treći uzastopni poraz, pa sada ima skor od 10 pobeda i šest poraza na trećem mestu na tabeli. Mornar je četvrti sa pobedom manje.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track