NBA VEČERAS: Još jednom vredi igrati plus na Horforda, u visokom ritmu ide i Lav

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.20. | 14:30

Sa "više" poena pokušaćemo da tipujemo na Galinarija i Fulca

Prva utakmica današnjeg NBA programa igra se već u 21:30 po našem vremenu pa ćemo i mi moći da uživamo u utakmici između Nju Orleansa i Klipersa. Nakon toga igra se još deset susreta, a mi smo opet napravili nekoliko naših predloga za klađenje.

KEVIN LAV (broj poena (18,5), tip više, kvota 1,85)
Imao je Kevin Lav nekoliko nesporazuma s ekipom Klivlenda, ali to nije značilo da su ga se odrekli ili stavili na klupu, nego je on ipak 'došao sebi' i ubrzo ponovo počeo s dobrim igrama. U januaru je na proseku od 19,4 poena, a i večeras bi lako mogao da ode preko margine, jer Klivlend igra protiv Čikaga koji generalno ima problema u obrani, a sada je to još izraženije nakon što su se povredili Vendel Karter i Denijel Geford. Jednostavno, Bulsi nemaju dovoljno tela da bi branili reket, pa bi Kavsi mogli da dođu do dosta poena ispod koša.

Izabrane vesti

DANILO GALINARI (broj poena (17,5), tip više, kvota 1,85)
Galinari je u zadnjih sedam utakmica išao preko ove margine, a u zadnjih pet utakmica je ubacio 23, 24, 30, 23 i 27 poena. Noćas Oklahoma igra protiv Portlanda što znači da će većinu vremena italijanskog košarkaša braniti Karmelo Entoni, koji nije baš poznat po igranju odbrane. Sve vodi prema tome da će Galinari ubaciti najmanje 18 poena.

MARKEL FULC (broj poena (12,5), tip više, kvota 1,75)
Po svemu sudeći Fulc je spasio karijeru, odnosno njegova igra u Orlandu sugeriše da će on još dugo vremena igrati u NBA ligi. Nisu to neke sjajne brojke, ali je on pokazao da je itekako sposoban da igra u oba smera, a sjajna partija koju je pre tri dana pružio protiv Lejkersa stavila ga je pod svetla reflektora. Fulc je od zadnje četiri utakmice tri puta išao preko ove margine, a kako Orlando večeras igra protiv Golden Stejta, koji igra dosta brzo i bez žešćih odbrana, i večeras bi mu se moglo otvoriti.

AL HORFORD (broj poena (13,5), tip više, kvota 1,75)
Jesmo, dosadni smo, ali ne možemo nikako propustiti tip na Horforda. Centar Filadelfije igra puno efikasnije kada je povređen Džoel Embid, prosek mu je tada na 17 poena za razliku od 12,7 u celoj sezoni, a sinoć je, na primer, Čikagu ubacio 20 poena. Od pet zadnjih utakmica koje su Siksersi igrali bez Embida, Horford je u četiri išao preko granice. Odličan procenat.

ZAPADNA KONFERENCIJA

ISTOČNA KONFERENCIJA

PišeEmir FULURIJA
FotoReuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara