Vesna Pešić: Sprema se doživotni Vučić, samo cev u glavu; Đorđević: Ispitati mentalno stanje gospođe Pešić

Nekadašnja političarka i sociološkinja Vesna Pešić sinoć je na Tviteru objavila poruku u kojoj je, prema tumačenju mnogih, pozvala na ubistvo predsednika.

Izvor: B92

Subota, 18.01.2020.

15:46

Vesna Pešić: Sprema se doživotni Vučić, samo cev u glavu; Đorđević: Ispitati mentalno stanje gospođe Pešić
Screenshot/B92

Sporan tvit u kome je, tvrdeći da Aleksandar Vučić hoće da se "proglasi doživotnim predsednikom" i da "Putin baš to radi", napisala: "Ako Brnabićka da ostavku da znate - sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu... ".

Screenshot/Tviter/Vesna Pesic
Bivša političarka i članica LDP-a, ubrzo je obrisala tvit, nakon niza komentara u kojoj je kritikovana zbog "poziva na ubistvo predsednika".

"Primetila sam da po nekim reakcijama, da se ne izrazim kako treba, pa dolazi do nesporazuma. Laku noć svima", napisala je Pešićeva.

"Vesna Pešić je politički ekstremista"

EPA/ ANDREJ CUKIC
Potpredsednik SNS-a Marko Đurić poručio je Vesni Pešić da je, obećavajući predsedniku Aleksandru Vučiću na Tviteru "cev u glavu", još jednom dokazala da je neodgovorni politički ekstremista, a nikako predstavnik takozvane građanske Srbije.

"Ovakva teroristička retorika nekadašnje liderke DOS-a svedoči da ni ona ni njeni politički saveznici nisu nikada bili borci za normalnu i uređenu Srbiju, već najobičniji lovci na novac i privilegije", naveo je Đurić u saopštenju.

"Sada, kada više nemaju mogućnosti da otimaju od našeg naroda i da se međusobno raspoređuju po diplomatskim predstavništvima, više nemaju ni razloga da glume demokrate, već pokazuju svoje pravo lice".

"Sram je bilo", poručio je Đurić Vesni Pešić.

Ona je, u međuvremenu obrisala tvit, u kome je, tvrdeći da Aleksandar Vučiću hoće da se "proglasi doživotnim predsednikom" i da "Putin baš to radi", napisala: "Ako Brnabicka da ostavku da znate - sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu... ".

"Ispitati mentalno stanje gospođe Pešić"

EPA/ MAXIM SHIPENKOV
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević pozvao je nadležne da preduz,u hitne mere.

"Skandalozno i bahato ponašanje ne sme se tolerisati već najstrožije kazniti u skladu sa zakonom. Neko ko je u stanju da napiše ovako nešto i da pozove ljude na najstrašniji zločin, dokazuje da je monstrum koji treba da se nađe iza rešetaka. Ovo je napad pre svega na čoveka! I poziv na ubistvo je zločin, te ovaj monstruozni čin mora biti kažnjen", rekao je Đorđević za Republiku.

On je zatražio od stručnjaka da procene mentalno stanje gospođe Pešić, smatrajući da normalna osoba to ne bi ni pomislila, a kamoli napisala.

"Politika treba da bude nadmetanje različitih programa i vizija, a ne borba na život i smrt"

FOTO: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture
Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović, pridružial se Đuriću i Đorđeviću u osudi pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Skandalozno je da neko ko je toliko dugo bio u politici, kao što je Vesna Pešić, koristi svoj uticaj u javnosti da pošalje poruku 'nema tu bojkota, samo cev u glavu'. To nije samo govor mržnje, nego i poziv na fizički obračun s predsednikom Srbije, i to pošto je sama iskonstruisala nepostojeću nameru predsednika da se 'proglasi doživotnim predsednikom'”, rekla je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je istakla da "politika treba da bude nadmetanje različitih programa i vizija, u kojoj građani biraju, a ne borba na život i smrt u kojoj se političko neslaganje pretvara u otvorenu mržnju i pozive na ubistvo političkih protivnika”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: