Klonferi galopiraju ka Superligi: Miljenović, Popović i Jovičić vodili OKK Beograd do pobede nad Kolubarom

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.01.20. | 13:58

Domaći „rešili“ Brendona Pena u drugom poluvremenu, nakon što su mu dozvolili 27 poena pre pauze

Bila je potrebna jedna dugačka polusezona da se upale motori u Naselju „Braće Jerković“, ali OKK Beograd od tada gazi svakoga ko se nađe na njegovom putu. Nakon pobeda protiv Zlatibora, Napretka iz Aleksinca, te Vršca, pred Klonfere je danas kao, ispostaviće se veoma lak zalogaj, iskočila Kolubara. Lazarevčani su se držali samo tokom prvog poluvremena, kada je Brendon Pen bio šuterski neverovatno raspoložen, da bi nakon toga skliznuli u provaliju ka ubedljivom porazu – 98:84.

Kao što smo pomenuli, Pen je u prvom delu igre upisao neverovatnih 27 poena i činilo se da grabi ka rekordu Košarkaške lige Srbije po broju postignutih poena. Mnoge od tih koševa postizao je preko ruke, ali je u drugom poluvremenu lek za njega pronašao mladi Aleksa Marković, koji je zaustavio američkog košarkaša i pomogao svojoj ekipi na putu ka veoma važnom trijumfu.

Izabrane vesti

Doskora smo ubrajali OKK Beograd kao ozbiljnog kandidata za selidbu u niži rang, ali najnovije partije daju nadu plavo-belima da bi na kraju sezone mogli čak da zaigraju i u Superligi. Večeras su na putu do pobede u redovima domaćih dominirali iskusni Nenad Miljenović sa 20 poena i deset asistencija, čime je došao do dabl-dabl učinka. Poenterski ga je odlično ispratio Nemanja Popović koji je dodao dva manje, a jednu od najboljih partija u sezoni pružio je Mihailo Jovičić, koji je uz 17 poena upisao sedam skokova i pet asistencija.

Na drugoj strani, poraz Kolubare pokušao je da spreči upravo Brendon Pen, koji je nakon 27 poena u prvom delu na kraju brojao „samo“ do 32. Dvocifreni su bili još Nikola Simić sa 17 poena, te Aleksandar Vuletić, koji je postigao 15 poena na današnjoj utakmici.

Meč je nešto bolje otvorila domaća ekipa koja je serijom 11:4 otišla na respektabilnih plus sedam, ali je potom dopustila Lazarevčanima da se razigraju. Kolubara je nizala trojku za trojkom, pa je vrlo brzo i sama povela sa sedam poena razlike nakon niza 18:4. No, Klonferi nisu upali u nervozu i postepeno su tu razliku smanjivali kako je meč odmicao, pa su već do poluvremena ponovo vodili – 53:48. Gledali smo odličnu i efikasnu utakmicu na Voždovcu.

Treća četvrtina donela je utoliko manji broj poena, ali najviše zahvaljujući daleko angažovanijoj odbrani OKK Beograda. Klonferi su gostima dopustili svega 13 poena u ovom periodu, čime su napravili put ka pobedi, pošto su otišli na dvocifrenu razliku koju do samog kraja nisu ispustili iz ruku. Na kraju se samo postavljalo pitanje da li će domaći doći i do „stotke“, ali za to su šansu nekoliko puta propustili u poslednjih minut i po. To, naravno, nikako neće umanjiti slavljeničku atmosferu u redovima Beograđana, koji sada mogu daleko lepše da gledaju na nastavak prvenstva.

U narednom kolu, OKK Beograd će ponovo igrati pred domaćim navijačima, i to protiv još jednog „davljenika“, pančevačkog Tamiša. Sa druge strane, Kolubaru očekuje prilično nezgodan susret sa Novim Pazarom u Lazarevcu.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 16. KOLO

Petak
Vojvodina - Napredak JKP Aleksinac 79:75
/Simović 20 (7sk), Latifagić 18, Radulović 15 - Raičević D. 16, Raičević N. 14/

Subota
OKK Beograd - Kolubara 98:84
/Miljenović 20 (10as), Popović 18, Jovičić 17 (7sk) - Pen 32 (8sk), Simić 17, Vuletić 15 (8sk)/
19.00: (1,85) Tamiš (14,0) Mladost Zemun (2,10)
19.30: (4,40) Metalac Valjevo (17,0) Zlatibor Čajetina (1,25)

Nedelja
18.00: Novi Pazar - Vršac
18.00: Sloboda Užice - Borac
19.00: Dinamik - Dunav Stari Banovci

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: OKK Beograd / Ivica Veselinov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara